Τρίτη 12 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 153 ψήφους κατά και 124 υπέρ, απορρίφθηκε την Κυριακή τα μεσάνυχτα από τη Βουλή, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (εκτός από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη, η οποία υπερψήφισε την πρόταση και τέθηκε άμεσα εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της), ενώ υπήρχαν και 17 «παρών» (από τη ΔΗΜΑΡ και 3 «ανεξάρτητους» βουλευτές). Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής και κάποιοι «ανεξάρτητοι». Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπερψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας, καταψηφίζοντας με τον τρόπο αυτό την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθάρισαν ότι καταψηφίζουν συνολικά την πολιτική του ευρωμονόδρομου, πολιτική την οποία στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η φραστικά οξυμένη αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα της αστικής διαχείρισης, που κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής με τις ομιλίες του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, δεν κατάφερε να αποκρύψει ότι οι διαφορές τους εντάσσονται στο κοινό πλαίσιο της πολιτικής του ευρωμονοδρόμου. Το σκηνικό που έστησαν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί τους και στο οποίο έγιναν μάρτυρες επί τρεις μέρες οι εργαζόμενοι και ο λαός, αφορούσε στο ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της αστικής τάξης, επιβεβαίωσε την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε εκβιασμούς και διλήμματα ξένα προς τα συμφέροντά του.

Στην αντίπερα όχθη, οι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό να χτίσει τη δική του συμμαχία, να δημιουργήσει μια ορμητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, η οποία θα παλεύει, θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα θα ανοίγει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ