Τρίτη 12 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΠΑ - ΕΜΠ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Η απάνθρωπη πραγματικότητα της αστικής δημοκρατίας εκφράστηκε, για άλλη μια φορά, από την κυβέρνηση και τα όργανά της, κηρύσσοντας την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΜ Πολυτεχνείο και Πανεπιστήμιο Αθηνών ως «παράνομη» και στέλνοντας στα Πειθαρχικά Συμβούλια 276 εργαζόμενους που δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό της «αυτοαπογραφής». Ενας αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά που συγχρόνως υπερασπίζεται την ανάγκη για δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, μακριά από κάθε επιχειρηματική δράση.

Απέναντι στην κλιμακούμενη κυβερνητική επίθεση, οι εργαζόμενοι οφείλουν να δουν ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά τάσσονται στο πλευρό τους, ποιοι τους θέλουν ενωμένους επί της ουσίας, ποια είναι η τακτική που αφοπλίζει την κυβερνητική προπαγάνδα και προστατεύει έναν δίκαιο και έντιμο αγώνα. Για παράδειγμα χτες οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ πραγματοποίησαν δύο χωριστές συνελεύσεις. Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΙΔΑΧ (συμβασιούχοι αορίστου χρόνου) πήραν απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και ο Σύλλογος Μόνιμου Διοικητικού Προσωπικού πήρε απόφαση για πενθήμερη απεργία. Ετσι, με τις παρεμβάσεις συγκεκριμένων δυνάμεων, οι εργαζόμενοι αδυνατούν να συντονίσουν τον αγωνιστικό βηματισμό τους. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ αποφάσισαν χτες νέα πενθήμερη απεργία μέχρι και την Παρασκευή.

Το κυβερνητικό «οπλοστάσιο» έρχεται να ενδυναμώσει όμως και η στάση της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ). Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ που έγινε προχτές, οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταψήφισαν την πρόταση που κατέβασαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για άμεση εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο θέμα αξιοποιείται από την κυβέρνηση όχι μόνο προπαγανδιστικά για την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού αλλά και ως αφορμή για να συρθούν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν τις ευθύνες της Ομοσπονδίας, καθώς το ζήτημα των εγγραφών είναι επιζήμιο για τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων και παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι οι φοιτητές και γονείς τους δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοί τους.

Μόνη επιλογή η συνέχιση των αγώνων

Για πολλοστή φορά την αλληλεγγύη της στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων εκφράζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ. «Το σύνταγμα, η κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο νομικός "πολιτισμός" ισχύουν όσο δεν αγγίζουν τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της κυρίαρχης τάξης, της ΕΕ, των δανειστών και των επιχειρηματιών που προσδοκούν κέρδη από την ιδιωτικοποίηση, από τη μετατροπή των ΑΕΙ σε επιχειρήσεις και τις γενικότερες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που επιβάλλονται με ή χωρίς μνημόνια. Οταν οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν με επιμονή το δίκιο τους και τον πλούτο που παράγουν, τότε οι κυβερνήσεις ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα, επιστρατεύουν τα ΜΑΤ και την καταστολή», επισημαίνει μεταξύ άλλων. Παράλληλα, τονίζει ότι το πανεπιστημιακό κίνημα δεν θα επιτρέψει εισαγγελικές και κατασταλτικές επεμβάσεις για το χτύπημα της συνδικαλιστικής/πολιτικής δράσης στα πανεπιστήμια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν σήμερα και αύριο (2014-06-19 00:00:00.0)
Καμία απόλυση! Ενιαίος συντονισμένος αγώνας (2014-06-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους (2014-06-14 00:00:00.0)
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις (2014-06-11 00:00:00.0)
Μετά τις απολύσεις τούς στέλνει και τον εισαγγελέα (2013-09-28 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι (2008-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ