Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Παζάρια και συνέδριο σοσιαλδημοκρατών

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Νέα συνάντηση στις διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης είχαν χτες το απόγευμα υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες των αστικών κομμάτων στη Γερμανία, των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU και CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Ως τώρα, οι διαρροές δείχνουν συγκλίσεις, αλλά και αποκλίσεις, στο πλαίσιο βέβαια παζαριών για λογαριασμό τμημάτων του κεφαλαίου και όχι για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Στόχος, όπως εμφανίζεται, είναι ως τα Χριστούγεννα να έχει γίνει ο «γάμος» και να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση με καγκελάριο την Α. Μέρκελ.

Πάντως, σήμερα και για 4 μέρες πραγματοποιείται στη Λιψία το συνέδριο του SPD για εκλογή ηγεσίας, εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών του Σεπτέμβρη (25,7% έναντι 41,5% του άλλου μπλοκ), εξέταση της πορείας των διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια έχει ανακοινωθεί και εσωτερικό δημοψήφισμα των σοσιαλδημοκρατών το Δεκέμβρη που θα κληθεί να εγκρίνει την όποια συμφωνία.

Πάντως, η πρόταση για δημοψηφίσματα σε ομοσπονδιακό επίπεδο για ευρωπαϊκά ζητήματα μείζονος σημασίας δε φαίνεται να προχωρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ