Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Παρακολουθήσεις οικονομικών δοσοληψιών από τη CIA

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δεν είναι μόνο τα δεδομένα των τηλεπικοινωνιών που συγκεντρώνουν, αναλύουν και χρησιμοποιούν αναλόγως οι αμερικανικές (και όχι μόνο) μυστικές υπηρεσίες αλλά και τα (πολύ χρησιμότερα...) δεδομένα οικονομικών και τραπεζικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών εφημερίδων «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ» και «Ουάσιγκτον Ποστ», η CIA συγκεντρώνει και τα δεδομένα των μεταφορών χρημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο βάσει του ίδιου νόμου που επιτρέπει στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) να συγκεντρώνει δεδομένα τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών Αμερικανών πολιτών.

Τα οικονομικά δεδομένα, που βάζει στο χέρι η CIA, συμπεριλαμβάνουν αρχεία από εταιρείες όπως η «Western Union» (η μεγαλύτερη παγκοσμίως στο χώρο της ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων), τα οποία αποτελούν τμήμα της βάσης δεδομένων πληροφοριών οικονομικού και προσωπικού χαρακτήρα που συγκεντρώνονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, που επικαλούνται ανώνυμους νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους, διευκρινίζουν ότι στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι μεταφορές χρημάτων εντός των αμερικανικών συνόρων ή οι διατραπεζικές συναλλαγές...

Εκπρόσωπος της CIA αρνήθηκε να κάνει σχόλια επί συγκεκριμένων προγραμμάτων και στις δύο εφημερίδες, αρκούμενος να δηλώσει ότι η υπηρεσία κάνει «νόμιμες» επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ