Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Διαδηλώσεις χιλιάδων εργαζομένων

ΣΟΦΙΑ.--

Διαδήλωση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική με κεντρικό σύνθημα την αύξηση των μισθών, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής για εκατομμύρια Βούλγαρους εργαζόμενους πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, Σόφια, χιλιάδες εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, KHCB.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων Βουλγαρίας (ΚHCΒ), Πλάμεν Ντιμιτρόφ, σημείωσε ότι χρειάζονται «σημαντικές νομοθετικές αλλαγές στην κατεύθυνση της άμεσης ανόδου του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων στη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης και, κατά κύριο λόγο, των πολυάριθμων φτωχών εργαζομένων».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ που ηγείται του σημερινού «κεντροαριστερού» κυβερνητικού συνασπισμού του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι, ισχυρίστηκε ότι «πάνω από τα μισά αιτήματα» έχουν ικανοποιηθεί.

Πριν την διαδήλωση της συνομοσπονδίας είχε πραγματοποιηθεί για μία ακόμη φορά πορεία διαμαρτυρίας από μερικές εκατοντάδες φοιτητές με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Παράλληλα, σε κεντρική πλατεία κοντά στη Βουλή, συγκεντρώθηκαν χτες και πολλές δεκάδες οδηγοί ταξί, που ζητούν την ακύρωση μέτρων που αφορούν στον κλάδο τους, όπως η απαγόρευση χρήσης αυτοκινήτου μεγαλύτερου των δέκα ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ