Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Αιματηρή επίθεση κατά του στρατού στο Σινά

ΚΑΪΡΟ.--

Στόχος βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο έγινε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες κοντά στην πόλη ελ Αρίς, στα βόρεια της χερσονήσου του Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 Αιγύπτιοι στρατιώτες και να τραυματιστούν 37, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά. Πρόκειται για τη φονικότερη επίθεση κατά του στρατού στην περιοχή από τον Ιούλη, οπότε ανατράπηκε από το στρατό ο Πρόεδρος Μούρσι, που πρόσκειται στους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους», ενώ μέχρι αργά χτες δεν είχε αναληφθεί ευθύνη.

Η ισλαμιστική οργάνωση «Ανσάρ Μπάιτ αλ Μακντίς», αντίθετα, ανέλαβε χτες την ευθύνη για τη δολοφονία, την Κυριακή, ανώτερου αξιωματούχου της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας αρμόδιου για τα ισλαμιστικά δίκτυα. Επίσης, χτες, άγνωστοι εκτόξευσαν χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ κατά σημείου αστυνομικού ελέγχου στο Κάιρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός είχαν εισέλθει στην πλατεία Ταχρίρ και στη γύρω περιοχή όπου μαίνονταν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές κατά του στρατού και των ισλαμιστών και σε διαδηλωτές υπέρ του στρατού, προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωθέντες. Κατά την επέμβαση σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 51 άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ