Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζονται οι συμμετοχές στο μαθητικό διαγωνισμό της ΚΝΕ

Υποστηρικτικό υλικό για τις εργασίες των μαθητών αναρτάται στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης

Συνεχίζονται και την ερχόμενη βδομάδα, μέχρι τις 30 Νοέμβρη, οι δηλώσεις συμμετοχής στον πανελλήνιο διαγωνισμό συλλογικής ερευνητικής εργασίας για μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ, που διοργανώνουν η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής». Ηδη, το ενδιαφέρον μαθητών από όλη τη χώρα για το διαγωνισμό είναι μεγάλο και έχουν δηλωθεί αρκετές συμμετοχές.

Στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ πέρα από τις γενικότερες πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς για το διαγωνισμό, άρχισαν από χτες να αναρτώνται και υποστηρικτικά υλικά για τις εργασίες των μαθητών. Ετσι, στη διεύθυνση http://kne.gr/yliko μπορεί κανείς να βρει συγκεντρωμένα πέντε άρθρα του «Οδηγητή» για το πρώτο θέμα του διαγωνισμού που αφορά το διαδίκτυο, ενώ τις επόμενες μέρες θα προστεθούν υλικά και για τα άλλα θέματα του διαγωνισμού.

Στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές να μάθουν δουλεύοντας συλλογικά, να αμφισβητούν, να μην αρκούνται στα ψέματα και τις μισές αλήθειες που διδάσκονται, συχνά στα σχολεία, να επιμένουν να αναζητούν και να διαδίδουν την αλήθεια.

Θυμίζουμε ότι τα θέματα που έχει ορίσει η ΚΝΕ είναι:

Α. Κάνεις login και πιστεύεις πως η ζωή ξεκινά;

Β. «Φιλανθρωπία» ή αλληλεγγύη ανάμεσα σε ίσους;

Γ. Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;

Δ. Τόποι αγώνα και μαρτυρίας του λαού και της νεολαίας!

Η κάθε ομάδα (αποτελούμενη από 3 έως 20 μαθητές) μπορεί να επιλέξει μόνο ένα από τα τέσσερα θέματα για την εργασία της, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία μορφές για την παρουσίασή της (βίντεο, φωτογραφίες, σκίτσα, κόμικ, ποιήματα, γραπτά κείμενα, μουσική, αφίσες-κολάζ κ.ά.).

Οι ομάδες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα email: mail@odigitis.gr, kne@kne.gr και στα γραφεία της ΚΝΕ σε κάθε περιοχή.

Μέχρι και τις 10 Δεκέμβρη οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν μια περίληψη (έως 200 λέξεις) της εργασίας τους και όλες οι ομάδες θα πρέπει να στείλουν το σύνολο της εργασίας τους από 5 έως και 10 Γενάρη (ειδικά οι ομάδες που θα έχουν στην εργασία τους βίντεο ή ταινία μικρού μήκους θα πρέπει να αποστείλουν το οπτικοακουστικό υλικό έως και τις 5 Γενάρη).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Workshop της ΚΝΕ στο Φοιτητικό Στέκι του 46ου Φεστιβάλ (2020-07-16 00:00:00.0)
Βραβεύτηκαν οι νικήτριες ομάδες του Μαθητικού Πανελλαδικού Διαγωνισμού (2018-09-26 00:00:00.0)
Κάλεσμα για έρευνα και συλλογική μαθητική δημιουργία (2018-01-10 00:00:00.0)
Μέχρι αύριο οι δηλώσεις συμμετοχής στο μαθητικό διαγωνισμό της ΚΝΕ (2014-12-30 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των εργασιών (2014-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ