Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
NOTIA ΑΦΡΙΚΗ
Εκδηλώσεις τιμής στον Ν. Μαντέλα

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Στο μεγάλο ποδοσφαιρικό στάδιο του Σοβέτο, που βρέθηκε στο επίκεντρο του αγώνα του νοτιοαφρικανικού λαού κατά του ρατσιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ, πραγματοποιείται σήμερα επιμνημόσυνη τελετή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα που «έφυγε» την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών στην κατοικία του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ηδη από χτες, δεκάδες ξένοι ηγέτες προσέρχονται στη Ν. Αφρική για να παραστούν στην τελετή και στις άλλες εκδηλώσεις μνήμης του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας και ιστορικού ηγέτη του ANC.

Την Κυριακή, οι πιστοί κατέκλυσαν τις εκκλησίες, τα τεμένη και τις συναγωγές για να προσευχηθούν στη μνήμη του Μαντέλα, ενώ συλλυπητήρια κατακλύζουν την νοτιοαφρικανική κυβέρνηση, καταφθάνοντας από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οπως ανακοινώθηκε, η ταφή του Μαντέλα θα γίνει τελικά την Κυριακή, 15 του μηνός, στο χωριό Κούνου, όπου ο Μαντέλα γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Στην κηδεία θα παραστεί περιορισμένος αριθμός ηγετών καθώς οι αρχές θέλησαν η συγκεκριμένη τελετή να είναι περισσότερο οικογενειακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ