Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Συγκρούσεις μεταναστών - αστυνομικών

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ.--

Οι πιο βίαιες ταραχές των τελευταίων 40 ετών σημειώθηκαν χτες τα ξημερώματα στο προάστιο «Μικρή Ινδία» στην πόλη της Σιγκαπούρης με αφορμή το θάνατο ενός 33χρονου Ινδού μετανάστη από διερχόμενο λεωφορείο και βαθύτερες αιτίες τη στυγνή εκμετάλλευση χιλιάδων ξένων μεταναστών.

Η είδηση θανάτου του 33χρονου Ινδού εργάτη μεταδόθηκε σαν σπίθα στην ινδική παροικία μεταναστών της πόλης, με αποτέλεσμα αρκετές εκατοντάδες να βγουν στους δρόμους, διατρανώνοντας την αγανάκτησή τους. Κάποιοι από τους διαδηλωτές έστησαν πύρινα οδοφράγματα και πυρπόλησαν ΙΧ αυτοκίνητα, αστυνομικά περιπολικά και ένα ασθενοφόρο, προκαλώντας την άμεση ανάπτυξη εκατοντάδων αστυνομικών στην περιοχή που με βροχή γκλομπς και δακρυγόνων κατέστειλαν τα επεισόδια...

Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει τουλάχιστον 18 τραυματίες (οι 10 αστυνομικοί) και 27 συλληφθέντες μετανάστες.

Πριν από μερικούς μήνες, Κινέζοι μετανάστες οδηγοί λεωφορείων είχαν πραγματοποιήσει την πρώτη (εδώ και δεκαετίες!) απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς και την άνιση μεταχείριση από τις αρχές. Περίπου το ένα τέταρτο των 5.400.000 πολιτών της Σιγκαπούρης είναι μετανάστες εργάτες, ενώ πριν 20 χρόνια αποτελούσαν μόλις το 1/10 του πληθυσμού. Πολλοί από τους ξένους εργάτες υφίστανται διακρίσεις, χαμηλότερους μισθούς και κοινωνικό αποκλεισμό σε μία χώρα με το μεγαλύτερο παγκοσμίως ποσοστό εκατομμυριούχων και με συνταγματική μοναρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ