Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εναρξη νέων διαβουλεύσεων

ΒΙΕΝΝΗ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Αρχισε, χτες, στην έδρα της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, η διαβούλευση μεταξύ εμπειρογνωμόνων της «ομάδας των έξι» (των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ΕΕ) καθώς του Ιράν για την εξεύρεση «μηχανισμού εφαρμογής» της «ενδιάμεσης συμφωνίας» για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Στις συνομιλίες, που θα συνεχιστούν τουλάχιστον και σήμερα, συμμετέχει και ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγκτσί.

Ωρες νωρίτερα, πάντως, την Κυριακή, δύο επιθεωρητές της ΔΕΑΕ επισκέφτηκαν, σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, μετά από αρκετό καιρό απουσίας, την εγκατάσταση βαρέος ύδατος στο Αρακ το Ιράν.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, σε φόρουμ για τις ισραηλινο-αμερικανικές σχέσεις, αποπειράθηκε να κατευνάσει την ισραηλινή οργή για την «ενδιάμεση συμφωνία» επιμένοντας ότι πρόκειται για ένα δοκιμαστικό εξάμηνο κατά το οποίο αν η Τεχεράνη δεν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα «όλες οι επιλογές παραμένουν πάνω στο τραπέζι». Εκτίμησε ότι οι πιθανότητες «επιτυχούς κατάληξης της συμφωνίας» είναι «50 - 50» αλλά αξίζει, όπως συμπλήρωσε, να δοθεί «μια ευκαιρία στη διπλωματία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ