Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα

ΡΩΜΗ.--

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή έλαβε χτες η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, με 379 ψήφους υπέρ, 212 κατά και δύο αποχές, καθώς μετά την αποχώρηση της «Φόρτζα Ιτάλια» του Μπερλουσκόνι στηρίζεται πλέον από το Δημοκρατικό Κόμμα, τη μετριοπαθή «Επιλογή Πολιτών», την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση και τη «Νέα Κεντροδεξιά» του Αντζελίνο Αλφάνο.

Στη Γερουσία, όπου οι Δημοκρατικοί δε διαθέτουν πλειοψηφία, η κυβέρνηση Λέτα προσδοκά πως θα εξασφαλίσει και εκεί την ψήφο εμπιστοσύνης, στηριζόμενη ως επί το πλείστον στη «Νέα Κεντροδεξιά», στην «Επιλογή των Πολιτών» και του Χριστιανοδημοκρατικού UDC.

Ομως, την ώρα που ο Λέτα καμωνόταν μέσα στη Βουλή πως θα πολεμήσει σαν «λιοντάρι» για «μια νέα αρχή, για ανόρθωση της οικονομίας» και αναστροφή του κλίματος ευρείας λαϊκής δυσαρέσκειας, υποστηρίζοντας πως δίχως την κυβέρνησή του «η επόμενη εναλλακτική είναι το χάος», την ίδια ώρα στο κέντρο της Ρώμης αρκετές εκατοντάδες υποστηρικτές από το λεγόμενο «Κίνημα των Δικράνων» πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας μεταξύ άλλων τον τερματισμό της λιτότητας. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, το «Κίνημα των Δικράνων» που ξεκίνησε σαν διαμαρτυρία αγροτών από τη Σικελία, στηρίζεται από τη νεοφασιστική οργάνωση «Forza Nuova», ωστόσο οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων αρνούνται την ύπαρξη διασυνδέσεων με πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

  • Η διοίκηση της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας ΑΛΙΤΑΛΙΑ ανακοίνωσε χτες το νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας, επιλέγοντας να προχωρήσει σε περικοπές των λειτουργικών εξόδων για την εξοικονόμηση 295.000.000 ευρώ, αλλά όχι απολύσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ