Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διακομματική συμφωνία για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε μία συμβιβαστική διακομματική συμφωνία για το σχέδιο του προϋπολογισμού της επόμενης διετίας προχώρησαν χτες ηγετικά στελέχη Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν μία νέα αναστολή λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, όπως είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβρη.

Ωστόσο, αυτό που πέτυχαν ελάχιστα πρόκειται να ανακουφίσει τον αμερικανικό λαό που αγωνίζεται να επιβιώσει υπό τη μέγγενη των συνεχών απαιτήσεων της αστικής τάξης, που οδηγούν σε οξυμένες οικονομικές, εισοδηματικές, κοινωνικές και άλλες ανισότητες. Το νέο σχέδιο του προϋπολογισμού, για παράδειγμα, δεν προβλέπει ούτε μία παράταση στο πενιχρό επίδομα ανεργίας πέραν των 26 βδομάδων που ισχύει σήμερα. Δεν προβλέπει ούτε έναν καινούριο φόρο στο λεγόμενο 1% των πάμπλουτων Αμερικανών που έχουν περιουσία μεγαλύτερη από το βιος του υπόλοιπου 99%. Αντίθετα, προβλέπει αύξηση των συνταξιοδοτικών εισφορών που θα κληθούν να δίνουν από το 2014 εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Προβλέπει ακόμη αύξηση των φόρων στα αεροδρόμια...

Οι αστοί και ο Πρόεδρος Ομπάμα πανηγυρίζουν γιατί η συμφωνία για τον προϋπολογισμό των επόμενων δύο χρόνων, που θεωρείται η πρώτη διακομματική των τελευταίων τριών δεκαετιών και αναμένεται να ψηφιστεί χωρίς πρόβλημα από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα άρει ως το τέλος του 2015 το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ