Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, με κεντρικό θέμα στην ατζέντα την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο φόντο των διαρκών πιέσεων που ασκούνται προς τον κυπριακό λαό προκειμένου να βρεθεί «λύση» μέχρι την ερχόμενη άνοιξη. Σ' αυτή την κατεύθυνση και στα πλαίσια των ευρύτερων σχεδιασμών τους για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου παρεμβαίνουν τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικά, στην πρόσφατη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Μ. Μπαρόζο ευχαρίστησε τον Ν. Αναστασιάδη για τη «δέσμευσή του στη διαδικασία που επιδεικνύει από το 2004 με τη στήριξη του σχεδίου Ανάν». Αντίστοιχα, συναντώντας τον Τούρκο ομόλογό του στις ΗΠΑ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε πριν ένα 20ήμερο ότι Ουάσιγκτον και Αγκυρα έχουν τους «ίδιους στρατηγικούς στόχους», εννοώντας ότι ταυτίζονται στην επιτάχυνση της διχοτόμησης του νησιού με λύσεις τύπου «σχεδίου Ανάν».

Σήμερα, ο Α. Νταβούτογλου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλο. Μεταξύ άλλων αναμένεται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση διευκολύνσεις στο θέμα της άρσης του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για τους Τούρκους πολίτες, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ