Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 2014
Ψάχνει φτηνό καύσιμο για τα μονοπώλια

Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, το α' εξάμηνο του 2014, για θέματα Ενέργειας, παρουσίασε στους ομολόγους του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, στο χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα σε άλλα ο Ελληνας υπουργός είπε ότι προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας αποτελεί το ζήτημα των τιμών της ενέργειας και της «ανταγωνιστικότητας» της ευρωπαϊκής οικονομίας, δηλαδή των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν φτηνό καύσιμο στις κόντρες τους με άλλα. Το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις 4 Μάρτη, με στόχο σχετική απόφαση να υιοθετηθεί τον Ιούνιο 2014.

Σε ό,τι αφορά την περιλάλητη ενεργειακή ασφάλεια και τις ενεργειακές υποδομές, ο υπουργός τόνισε ότι στο άτυπο Συμβούλιο του Μάη, στην Αθήνα, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις για τη διαφοροποίηση πηγών και τις ενεργειακές οδούς της ΕΕ, όπως ο Νότιος Διάδρομος και η Ανατολική Μεσόγειος, αγωγοί στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου, για το στήσιμο των οποίων και τις πηγές απ' όπου θα παίρνουν καύσιμο εξελίσσονται και οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ