Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημώδης και έντεχνη ποίηση και μουσική

Η φωνητική και ερμηνευτική χροιά της Γιώτας Βέη είναι «γέννημα - θρέμμα» της μακραίωνης δημώδους παράδοσής μας, ποιητικής και μουσικής. Από αυτή την παράδοση αρχίζει το μουσικοποιητικό «ταξίδι» που προσφέρει η παράσταση «Παράδοσης εγκώμιον, η αξιοπρέπεια του ελάχιστου», στο θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο), που θα συνεχίζεται κάθε Σαββάτο και Κυριακή (6.30 μ.μ.) μέχρι τις 5 του Γενάρη.

Η παράσταση περιλαμβάνει δημοτικά τραγούδια - ακριτικά, παραλογές, κλέφτικα, ερωτικά, της λευτεριάς, της ξενιτιάς και της προσμονής - από τις περιοχές της Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ρούμελης, Θράκης, Κρήτης, Πελοποννήσου, από το Αιγαίο, μέχρι τον Πόντο και τη Μ. Ασία. Περνάει από τα τσάμικα και τα καλαματιανά και φτάνει στη σύγχρονη ποίησή μας - των Ρίτσου, Σεφέρη και Ελύτη - μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ερμηνεύουν: Γιώτα Βέη, Αιμιλία Υψηλάντη, Αννα Βε. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κώστας Μήτσιος (λαούτο), Βασίλης Παπανικολάου (ούτι), Νίκος Παραουλάκης (νέι - φλογέρες). Τα κείμενα είναι του Δημήτρη Λέντζου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ