Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνεχίζεται το κύμα βίας

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.- Αυτοκίνητο - βόμβα εξερράγη το βράδυ της Παρασκευής στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ενός ξενοδοχείου της πόλης Κάλι, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ να τραυματιστούν, οι πέντε εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλβάρο Ντέβια, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της πόλης, που μετέδωσε χτες το Ασοσιέιτεντ Πρες.

Η έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Κολομβίας, «αφήνοντας έναν μεγάλο κρατήρα και καταστρέφοντας πολλά αυτοκίνητα», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τοπικός ραδιοφωνικός μεταδίδει ότι την ευθύνη ανέλαβε, με φαξ που απεστάλη στα γραφεία του, η οργάνωση Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN).

Ο στρατός της Κολομβίας ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι σκότωσε έξι ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς μαχητές και συνέλαβε τέσσερις άλλους. Τη βδομάδα αυτή, συνολικά, ο στρατός σε ξεχωριστές μάχες σκότωσε 13 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, κάτι που αποδίδεται από πολιτικούς παρατηρητές στην πίεση, από πλευράς ΗΠΑ, να καμφθεί η δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ