Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεκάδες νεκροί από νέο κύμα βίας

ΜΠΑΝΓΚΙ.--

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μπανγκί έπειτα από την προχτεσινή αιματηρή προσπάθεια δεκάδων ενόπλων που αντιδρούν στο σφετερισμό της εξουσίας από τους ένοπλους μισθοφόρους της οργάνωσης «ΣΕΛΕΚΑ» του Μισέλ Ντζοτόντια να καταλάβουν το προεδρικό μέγαρο και την προεδρική κατοικία.

Οι ένοπλοι φαίνεται πως απωθήθηκαν από τις δυνάμεις του Ντζοτόντια έπειτα όμως από σφοδρές, αιματηρές μάχες που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο αρκετών δεκάδων ατόμων.

Εκπρόσωποι της αποστολής του Ερυθρού Σταυρού στο Μπανγκί, μιλώντας χτες σε ξένα πρακτορεία, είπαν πως περισυνελέγησαν από τους δρόμους τουλάχιστον 40 πτώματα (ορισμένα σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης) και πως δόθηκαν πρώτες βοήθειες σε πάνω από 30 τραυματίες.

Οι περίπου 1.600 Γάλλοι στρατιώτες, που πραγματοποιούν στη χώρα στρατιωτική επέμβαση από τις 5 Δεκέμβρη, πύκνωσαν τις περιπολίες τους κυρίως γύρω από τζαμιά και μουσουλμανικές συνοικίες για να αποθαρρύνουν νέες επιθέσεις χριστιανών ενόπλων, ιδιαίτερα μετά τη φονική επίθεση σε περίπολο στρατιωτών της Αφρικανικής Ενωσης από το Τσαντ στο προάστιο Γκομπόνγκο που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε Τσαντιανών στρατιωτών.

Μπροστά σε αυτή τη νέα όξυνση της κρίσης, παρά υποτίθεται τον «πυροσβεστικό» χαρακτήρα της γαλλικής επέμβασης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε «έντονη ανησυχία», απευθύνοντας έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την άμεση διεξαγωγή εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ