Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Νεκρός αστυνομικός στις διαδηλώσεις

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.- Ενας αστυνομικός έχασε τη ζωή του όταν πυροβολήθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν προχτές στην Μπανγκόκ μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, όπως ανακοίνωσε το γενικό νοσοκομείο της αστυνομίας.

Τουλάχιστον 66 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση «προφανώς τραυματισμένος από μια πραγματική σφαίρα» στο κεφάλι, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Τρεις από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν ξανά να εμποδίσουν την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές, ενώ πολλά μέλη της εκλογικής επιτροπής αναγκάστηκαν να διαφύγουν με ελικόπτερο.

Μετά από τα περιστατικά, η εκλογική επιτροπή πρότεινε την αναβολή των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 2 Φλεβάρη λόγω των βίαιων διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης. Ωστόσο η κυβέρνηση απάντησε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση απομάκρυνση της πρωθυπουργού, Γιγκλάνγκ Σιναουάτρα, από τη διακυβέρνηση της χώρας και τη διενέργεια εκλογών μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Θεωρούν ότι μέσω της Γιγκλάνγκ κυβερνά τη χώρα ο εξόριστος αδελφός της Θακσίν Σιναουάτρα. Ο Θακσίν είναι ο προηγούμενος πρωθυπουργός της χώρας και βρίσκεται στο εξωτερικό μετά από κατηγορίες για διαφθορά.

Ο αρχηγός του στρατού κάλεσε χτες και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ