Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Προτάσεις για νέες περικοπές

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Το δρόμο για νέα αντιλαϊκά μέτρα φαίνεται να ετοιμάζει η αστική τάξη στην Αυστραλία, όπως φανερώνουν και οι «παραινέσεις» αστών πολιτικών προς τη σημερινή κυβέρνηση του Τόνι Αμποτ.

Ετσι, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Αυστραλίας (από τους Εργατικούς) Μπομπ Χόουκ και Πολ Κίτιγκ τοποθετήθηκαν δημόσια για την ανάγκη να γίνουν δραστικές περικοπές, προκειμένου να περιοριστεί το μεγάλο έλλειμμα που εγκυμονεί ο προϋπολογισμός. Ετσι, στο όνομα της αναζήτησης νέων πόρων για τις ανάγκες του κεφαλαίου, ο Χόουκ δήλωσε ότι «πάμε για ένα έλλειμμα 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι τεράστιο και επιβάλλεται η λήψη μέτρων».

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τότε που ο Χόουκ ως πρωθυπουργός και ο Κίτιγκ ως υπουργός Οικονομικών προέβησαν σε μεταρρυθμίσεις που ενίσχυσαν τη θέση της αστικής τάξης της χώρας. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί σημείωσαν ότι «σήμερα οι αποφάσεις παίρνονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και το φόβο του πολιτικού κόστους και το επίπεδο των πολιτικών όλων των παρατάξεων είναι απογοητευτικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ