Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προτάσεις «σωτηρίας» στην κυβέρνηση

Ο Κ. Καραμανλής ζητά να θυσιαστεί ο Γ. Παπαντωνίου προκειμένου να προχωρήσει ο «κοινωνικός διάλογος»!

Εποικοδομητικές προτάσεις και ιδέες προς την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «αδιέξοδο» σε σχέση και με το Ασφαλιστικό καταθέτει διαρκώς η ηγεσία της ΝΔ, η οποία είναι ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης. Ενδεικτική είναι η πρόταση του Κ. Καραμανλή να «θυσιαστεί» ο Γ. Παπαντωνίου στο βωμό του «κοινωνικού διαλόγου». Ταυτόχρονα, όμως, η Ρηγίλλης είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο ρόλο της, στο πλαίσιο του στημένου δικομματικού καυγά που πριμοδοτεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της ως «αντιπάλου» της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε ομιλία του το Σάββατο στην Κομοτηνή αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό κάλεσε τον πρωθυπουργό «εάν θέλει πραγματικά το διάλογο, να προχωρήσει, τουλάχιστον στην άμεση αντικατάσταση του Γ. Παπαντωνίου». Το ζητήσαμε, πρόσθεσε, πριν δύο μήνες για το Χρηματιστήριο. Δεν το έκανε. Τουλάχιστον ας το κάνει τώρα. Μάλιστα πρόσφερε στον Κ. Σημίτη και το λόγο της αποπομπής του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, επικαλούμενος την «ιταμή και προκλητική δήλωσή του ότι δε δίνει δεκάρα τσακιστή» για τις συντάξεις. Την πρόταση αυτή ο Κ. Καραμανλής αναμένεται να την επαναλάβει και κατά τη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία, μεθαύριο Πέμπτη. Ο πρόεδρος της ΝΔ απέδωσε την κρίση του Ασφαλιστικού κυρίως σε πρόβλημα διαχείρισης (κακοδιοίκησης, κατασπατάλησης και μη αξιοποίησης πόρων και της περιουσίας), ενώ επανέλαβε τους γνωστούς άξονες της πρότασης του κόμματός του. Γενικότερα, ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο», ότι «η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης έχει ήδη φτάσει σε αδιέξοδο» και «ο τόπος δεν μπορεί να χάνει άλλο τον καιρό του».

Η καθ' ύλην αρμόδια τομεάρχης, Μ. Γιαννάκου, αποδίδοντας το στίγμα των επιδιώξεων της ΝΔ είπε ότι «το θέμα (σσ το Ασφαλιστικό) δεν πρέπει να αφεθεί στο μέλλον», ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για να γνωρίζουν όλοι τους κανόνες του παιχνιδιού.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ εμπλέκεται σε ένα φραστικό δικομματικό καυγά στο πλαίσιο της δημιουργίας κλίματος τεχνητής πόλωσης και αποπροσανατολισμού. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος επιτέθηκε χτες στον Κ. Καραμανλή για τα όσα είπε στην περιοδεία του στη Θράκη («επαναλαμβάνεται ως πολιτικός των λόγων», μίλησε για «πλήρη ανυποληψία και απομόνωση» της κυβέρνησης εξαιτίας της «πολιτικής αστοχίας και υποκρισίας». Επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση κουράστηκε και ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο». Ταυτόχρονα εμφανίστηκε να απορρίπτει την πόλωση λέγοντας ότι «όσοι ελπίζουν πως με τις ύβρεις και την οξύτητα θα βγουν από τα αδιέξοδά τους και θα διχάσουν τους Ελληνες, πλανώνται».

Στο μεταξύ, ο Γ. Παπαντωνίου, επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση, χαρακτήρισε «ασύστολο ψεύδος» τα όσα είπε ο Κ. Καραμανλής στην Κομοτηνή και μάλιστα προκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ: «Να αναφέρει, πότε είπα ότι δε δίνω δεκάρα τσακιστή για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ