Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΗΣ
Ξεδιπλώνεται πλήθος φιλειρηνικών εκδηλώσεων

Την Κυριακή, 13 Μάη, η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία
Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία
«Φίλε και φίλη της ειρήνης! Ελάτε για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς που αντιστέκονται». Οι δυο λιτές αυτές φράσεις αναγράφονται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και αποτελούν το κάλεσμα προς το λαό της Αθήνας και του Πειραιά για να βρεθεί την Κυριακή 13 Μάη στον Τύμβο του Μαραθώνα και να πάρει μέρος στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.

«Πορευόμαστε και φέτος από το Μαραθώνα στην Αθήνα στα βήματα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ. Χιλιάδες φίλοι της ειρήνης, την Κυριακή, θα βαδίσουν στο δρόμο του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, για να διαδηλώσουν τη θέλησή τους να αγωνιστούν για να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης.

Οπως είναι ήδη γνωστό, η ΕΕΔΥΕ έχει ανακηρύξει το μήνα Μάη, Μήνα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης και η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, κορυφαία εκδήλωση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της χώρας μας, αποτελεί μέρα - ορόσημο για όλο το φιλειρηνικό κίνημα της πατρίδας μας.

Παράλληλα, όμως, όλα τα μέλη και οι φίλοι των επιτροπών ειρήνης και των μαζικών φορέων, όλο το χρονικό διάστημα πριν από την πορεία, αλλά και όλο το χρονικό διάστημα μετά απ' αυτήν, θα διοργανώσουν πλήθος εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τους διοργανωτές οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Η Επιτροπή Ειρήνης Νέου Ηρακλείου διοργανώνει σήμερα και αύριο, 8 και 9 Μάη, φιλειρηνικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη, στις 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοδρομία στους δρόμους της πόλης, η οποία θα ξεκινήσει από το γήπεδο του «Τυφώνα» («Τρία Αστέρια»). Εξάλλου, αύριο Τετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης (ΗΣΑΠ) και, σύμφωνα με το πρόγραμμα των οργανωτών, θα υπάρξουν ομιλίες και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Της συγκέντρωσης, θα προηγηθεί λαμπαδηδρομία με αφετηρία τον «Τυφώνα».

- Η Επιτροπή Ειρήνης Γλυφάδας διοργανώνει εκδήλωση αύριο Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123), με θέμα: «Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια. Οι επιπτώσεις από τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας». Ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδης και ο Νίκος Κατσαρός, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» και γγ Βαλκάνιων Χημικών.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας διοργανώνει σύσκεψη την Πέμπτη 10 Μάη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ (πλατεία Ελευθερίας). Με ανακοίνωσή τους, τα μέλη της επιτροπής καλούν τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες και τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών της πόλης να πάρουν μέρος στη σύσκεψη.

- Αντιπολεμική εκδήλωση διοργανώνουν την Παρασκευή 11 Μάη και ώρα 7.00 μ.μ., στην πλατεία «Παναθήναια», επιτροπές ειρήνης και μαζικοί φορείς των περιοχών Γκύζη, Πολυγώνου, Αμπελοκήπων, Ελληνορώσων, Εξαρχείων, Νεάπολης και Κολωνακίου. Στην ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση και να δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια ενός ισχυρού αντιΝΑΤΟικού αντιπολεμικού κινήματος.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου το Σάββατο 12 Μάη και ώρα 8.00 μ.μ., στην οποία θα μιλήσει ο Στρατής Κουνιάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Μετά το τέλος της ομιλίας, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από φορείς της πόλης.

Παράλληλα, τόσο στις 11, όσο και στις 12 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει με μαζικούς φορείς της πόλης τουρνουά σκάκι και πινγκ - πονγκ. Παράλληλα, τις ίδιες μέρες, μαθητές από δημοτικά σχολεία της περιοχής θα ζωγραφίσουν για την ειρήνη και τα έργα τους θα εκτεθούν στην πλατεία του Αγ. Νικολάου μέσα στο παραπάνω διήμερο. Τέλος, αθλητές και μαθητές θα βραβευτούν για τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης.

- Η Νεανική Δράση για την Ειρήνη της Χαλκίδας διοργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 13 Μάη στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας και, με ανακοίνωσή της, καλεί κάθε νέο και νέα της πόλης που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στον πόλεμο να πάρει μέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ