Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Ρατσιστικό δηλητήριο από τη Χρυσή Αυγή

Στις 19/12/2013, η φασιστική Χρυσή Αυγή κατέθεσε Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας σχετικά με ένα ζευγάρι ανασφάλιστων που το μωρό τους χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 76 μέρες στη μονάδα νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και η διοίκηση τους ζητούσε να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ. Δυο μέρες πριν, οι ανασφάλιστοι γονείς μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας, Ανω Λιοσίων, Μενιδίου, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και εργαζόμενους του νοσοκομείου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είχαν διαδηλώσει στο νοσοκομείο, απαιτώντας να σβηστεί το χρέος χιλιάδων ευρώ και πέτυχαν τη θετική εισήγηση της διοίκησης προς το υπουργείο Υγείας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Χρυσή Αυγή ρωτάει τους υπουργούς γιατί το νοσοκομείο, «παρότι δημόσιο, ζητά χρήματα από Ελληνες πολίτες, την ίδια στιγμή που οι αλλοδαποί στη χώρα μας απολαμβάνουν πολύ περισσότερα προνόμια σε θέματα υγείας;». Οι φασίστες προσπερνούν το διαχωρισμό ασφαλισμένος - ανασφάλιστος και στέκονται στον πλαστό διαχωρισμό Ελληνας - αλλοδαπός, πολύ απλά επειδή υποστηρίζουν τις πληρωμές και το εμπόριο σε Υγεία - Φάρμακο. Αποφεύγουν να πάρουν θέση υπέρ των δημόσιων δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, χωρίς καμία πληρωμή για όλους όσοι έχουν ανάγκη και ρίχνουν το φταίξιμο στους αλλοδαπούς, εξαιτίας των οποίων, τάχα, οι Ελληνες δεν έχουν δωρεάν παροχές.

Για να στηρίξουν μάλιστα το ρατσιστικό τους παραλήρημα, ξεφουρνίζουν ένα κάρο ψέματα, όπως ότι οι αλλοδαποί έχουν δήθεν πολύ περισσότερα προνόμια σε θέματα υγείας! Ενδεικτικά, με κυβερνητική απόφαση, για να γεννήσει μια ανασφάλιστη Ελληνίδα υπήκοος σε δημόσιο μαιευτήριο, πρέπει να πληρώσει στην οικονομική θέση για φυσιολογικό τοκετό 800 ευρώ και για καισαρική 1.000 ευρώ. Αν χρειαστεί να νοσηλευτεί για παραπάνω από τέσσερις μέρες θα επιβαρυνθεί με 75 ευρώ την ημέρα. Το τιμολόγιο αλλάζει όταν πρόκειται για μετανάστρια χωρίς άδεια παραμονής. Αυτή χρεώνεται με 1.700 ευρώ το φυσιολογικό τοκετό και 2.100 ευρώ την καισαρική για τέσσερις μέρες νοσηλείας.

Αυτή την απάνθρωπη πολιτική για Ελληνες και μετανάστες και μάλιστα για τους πιο φτωχούς κι ευάλωτους χειροκροτεί η ΧΑ, στηρίζοντας την κυρίαρχη πολιτική, την ίδια ώρα που προσπαθεί να εμφανιστεί σαν «αντισυστημική». Στην ίδια Ερώτηση η ΧΑ ρωτά «τι μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να παταχθούν φαινόμενα διαφθοράς στα δημόσια νοσοκομεία και να ισχύει στην πράξη η δημόσια και δωρεάν υγεία». Αν αυτό δεν είναι «λεζάντα» στην πολιτική και την προπαγάνδα του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τότε τι είναι; Η εκστρατεία των περικοπών σε Υγεία, ασφάλιση, συντάξεις, επιδόματα, παροχές, των υπουργείων Υγείας και Εργασίας έχει για σημαία της την πάταξη της διαφθοράς, της σπατάλης, των ανάπηρων ή των συνταξιούχων-«μαϊμού» κ.ά.

Ο λαός πληρώνει αδρά για φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια όχι εξαιτίας της διαφθοράς - η οποία φυσικά υπάρχει και είναι γέννημα θρέμμα της σχέσης του κράτους με τα μονοπώλια - αλλά επειδή όλο και λιγότερα κρατικά κονδύλια δίνονται για υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα. Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας έχει ως συνέπεια όχι μόνο την υποβάθμιση των υπηρεσιών, αλλά και την αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς. Επίσης έχει ως συνέπεια την ενίσχυση των επιχειρηματιών σε Υγεία - Φάρμακο. Ολα αυτά, βέβαια, είναι ...στενάχωρα για το αστικό κράτος, την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι' αυτό και η ΧΑ προσπαθεί με τη φασιστική της ρητορεία να τα συγκαλύψει.


Ε. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ