Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Η αστυνομία σκότωσε 20χρονη εργάτρια

Στη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια σε μειώσεις μισθών

ΝΤΑΚΑ.--

Μία νεαρή εργάτρια στην υποδηματοποιία έχασε τη ζωή της προχτές στο Μπαγκλαντές από πυρά των αστυνομικών δυνάμεων που προσπάθησαν να καταστείλουν εργατική διαδήλωση, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Malay.mail». Η κινητοποίηση έγινε στο νότιο τμήμα της χώρας, στη βιομηχανική και εξαγωγική ζώνη στο λιμάνι Τσιταγκόνγκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου χιλιάδες εργάτες διαδήλωσαν ενάντια στη μείωση των μισθών τους. Η συγκεκριμένη ζώνη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εξαγωγή ειδών της εταιρείας «Youngone», του κορεατικού ομίλου υποδημάτων και ενδυμάτων.

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι «οι εργάτες βανδάλισαν το εργοστάσιο και στη συνέχεια επιτέθηκαν εναντίον της αστυνομίας όταν κυκλοφόρησε μια φήμη, σύμφωνα με την οποία η διεύθυνση αφαίρεσε κάποια επιδόματα από το μισθό τους αυτόν το μήνα», συμπληρώνοντας ότι έγινε χρήση δακρυγόνων πριν τους πυροβολισμούς.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών και αστυνομικοί. Ο κλάδος των ενδυμάτων και υποδημάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καπιταλιστική οικονομία της χώρας, με 22 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα, που πάνε στους κεφαλαιοκράτες. Το Μπαγκλαντές είναι η δεύτερη εξαγωγός προϊόντων ιματισμού παγκοσμίως μετά την Κίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ