Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Σχέδια για 1.400 εποικισμούς

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ολοένα και υψηλότερα βάζει το Ισραήλ τον πήχη των προκλήσεων στις λεγόμενες «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» με τους Παλαιστίνιους. Χτες, η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση «Ειρήνη Τώρα» αποκάλυψε κυβερνητικά σχέδια για την επικείμενη ανέγερση 1.400 νέων εβραϊκών εποικισμών σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Οχθης, επικαλούμενη (γνωστά εδώ και καιρό...) στοιχεία από το ισραηλινό υπουργείο Στέγασης παρά τις αντιρρήσεις τακτικής από ΗΠΑ και ΕΕ.

Το ίδιο 24ωρο, δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στην ισραηλινή εφημερίδα «Μα'αρίβ», καταγράφει την εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ισραηλινών (80%) ότι θα ναυαγήσουν και οι σημερινές ισραηλινο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις. Αλλη δημοσκόπηση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Ισραέλ Χαγιόμ», εμφανίζει το 53% των Ισραηλινών να αμφισβητεί τις προθέσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, καθώς τον θεωρεί «ανέντιμο διαμεσολαβητή». Ωστόσο, και στις δύο δημοσκοπήσεις (το 73% των Ισραηλινών σύμφωνα με τη «Μααρίβ» και το 70% σύμφωνα με την «Ισραέλ Χαγιόμ»), η συντριπτική πλειονότητα των Ισραηλινών επιθυμεί τη διατήρηση της ισραηλινής στρατιωτικής παρουσίας στην κοιλάδα του Ιορδάνη.

Χαροπαλεύει ο Σαρόν

Επιδείνωση της υγείας του παρουσίασε τις τελευταίες ώρες ο 85χρονος Ισραηλινός εγκληματίας πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας, Αριέλ Σαρόν που νοσηλεύεται από το Γενάρη του 2006 σε κωματώδη κατάσταση στο ιατρικό κέντρο Σίμπα στο Τελ Ασομέρ του Ισραήλ, έπειτα από σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας. Είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργών δεκάδων σφαγών σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με πιο κραυγαλέα εγκλήματά του τις σφαγές χιλιάδων προσφύγων κατά την εισβολή του Ισραήλ το 1982 στο Λίβανο και δη κατά τις εφιαλτικές σφαγές 2.500 έως 3.500 Παλαιστινίων κάθε ηλικίας στα προσφυγικά στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα, σε συνεργασία με Λιβανέζους φαλαγγίτες, ενώ ήταν τότε υπουργός Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ