Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας

Με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα

Το Σάββατο αναχωρεί για τη Ρώμη της Ιταλίας αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ, για να συμμετάσχει στο 2ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, που πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 19 Γενάρη με κεντρικό σύνθημα: «Είναι η ώρα να ιδρύσουμε το κόμμα, να οργανώσουμε την πάλη». Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του κόμματος Μάρκο Ρίτσο, με το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΙ και άλλα στελέχη του κόμματος.

Το ΚΚΕ, που θέλει να συμβάλει στην ανασύνταξη του κομμουνιστικού κινήματος στην Ευρώπη και τον κόσμο, δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη σχέσεων με τα Κομμουνιστικά Κόμματα των χωρών των Βαλκανίων, της Μεσογείου και όλης της ηπείρου. Ετσι, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σχέσεις με τους «Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά, ΚΚ Ιταλίας», όπως λεγόταν το κόμμα που ιδρύθηκε το 2009, ενάντια στην πορεία ενσωμάτωσης των κομμουνιστών στην αστική διαχείριση και τη σύμπλευση με τη σοσιαλδημοκρατία, προβάλλοντας γραμμή ρήξης με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική. Αντίστοιχα παραδείγματα είναι επίσης το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας ή οι κομμουνιστές της Γαλλίας που διαχώρισαν τη θέση τους από το συμβιβασμένο Γαλλικό ΚΚ.

Συνολικά, 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από την Ευρώπη συγκροτούν από κοινού τη νέα μορφή περιφερειακής συνεργασίας, την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και το συντονισμό της δραστηριότητάς τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ