Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, χτες, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, κατήγγειλε την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, επισημαίνοντας τα εξής:

«Το Πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας αποτελεί συνέχεια και ένταση της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου, ενάντια στους λαούς σε όλα τα κράτη - μέλη. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΕΕ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: Η ΕΕ είναι διακρατική ένωση του κεφαλαίου, για τη διασφάλιση της εξουσίας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προβάλλετε σαν "όραμα για την Ευρώπη - 2020" είναι το στρατηγικό σχέδιο της πλουτοκρατίας, που θα οικοδομηθεί στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, στην παραπέρα δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Με μισθούς και συντάξεις πείνας, στρατιές εκατομμυρίων ανέργων με τους νέους στην πρώτη γραμμή, κατεδάφιση των δημόσιων συστημάτων Ασφάλισης, Υγείας και Εκπαίδευσης, εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης δίχως τέλος.

Η εμβάθυνση της ΟΝΕ περιλαμβάνει μνημόνια διαρκείας.

Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης ενισχύει τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, βάζει βαθιά το χέρι των μονοπωλίων στις πενιχρές λαϊκές αποταμιεύσεις.

Η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική που προωθείτε έχει στο στόχαστρο τις πηγές Ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της.

Η ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας - πολιορκητικός κριός για τη διείσδυση των μονοπωλίων σε νέες αγορές - αυξάνει την επιθετικότητα της ΕΕ ενάντια στους λαούς.

Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών.

Ανελέητο κυνήγι των μεταναστών.

Το πλαστό δίλημμα που θέσατε "ναι ή όχι στην Ευρώπη", καθώς και το εμπόριο ελπίδας και φόβου που προβάλλετε με την προπαγανδιστική καμπάνια της ΕΕ, έχουν στόχο τη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων.

Το πραγματικό δίλημμα είναι ναι ή όχι στην ένωση του κεφαλαίου, που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα των λαών της, στα κόμματα του ευρωενωσιακού τόξου που την υπερασπίζονται.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να καταδικάσουν την ΕΕ, να δώσουν δύναμη στην πάλη τους, για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με Εργατική - Λαϊκή Εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ