Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Σκούπες» από τον Αύγουστο

Πολιτική ανοιχτών θυρών μόνο για την... έξοδο από τη χώρα ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ζήτημα. Ο πρόσφατος νόμος για τη μεταναστευτική πολιτική που θα ισχύσει από τις 2 του Ιούνη, δείχνει το δρόμο της απέλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία των ξένων εργατών που ζουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας και κλείνει τα σύνορα σε άλλους, εφόσον δεν εξυπηρετούν την ελληνική εργοδοσία. Αυτό έκανε σαφές και με τις χτεσινές της δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών, Β. Παπανδρέου.

Η υπουργός ξεκαθάρισε πως θα «μπαίνουν» στη χώρα μας μόνο όσοι αλλοδαποί έχει ανάγκη η οικονομία και άφησε να εννοηθεί ότι οι περισσότεροι θα ασχολούνται σε δουλιές «που οι Ελληνες δε θέλουν να κάνουν». Η ίδια είπε πως όσοι παράνομοι αλλοδαποί δεν καταφέρουν να αποδείξουν ότι ζουν επί ένα συνεχόμενο χρόνο στη χώρα μας, θα απελαθούν. Συγκεκριμένα, οι πρώτες «σκούπες» ξεκινούν στις 2 Αυγούστου, οπότε και λήγει η προθεσμία που δίνεται στους αλλοδαπούς να αποδείξουν ότι ζουν για ένα χρόνο στη χώρα μας και να λάβουν έτσι την προσωρινή (για έξι μήνες) άδεια παραμονής. Οι δεύτερες «σκούπες» ξεκινούν μετά το πέρας της εξάμηνης άδειας παραμονής, διάστημα που θα πρέπει οι αλλοδαποί να έχουν βρει δουλιά. «Οσοι δε βρουν δουλιά θα πρέπει να απελαθούν», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Πριν ακόμα ισχύσει ο νόμος, η κυβέρνηση με τους όρους που θέτει στους ξένους εργάτες, τους έχει απελάσει. Μάλιστα, γι' αυτό θα πρέπει να πληρώσουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ