Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΥΛΑΚΩΝ
Τα προβλήματα παραμένουν

Πρόσκληση σε διάλογο απευθύνει με χτεσινή της ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικού Προσωπικού και Κοινοτικών Φυλακών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Η ΕΕ της Ομοσπονδίας διαπιστώνει ότι από μέρους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, καλλιεργείται μια υφέρπουσα φασίζουσα νοοτροπία, όσον αφορά την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν το πολιτικό προσωπικό. Μάλιστα, παρά τις εκκλήσεις της Ομοσπονδίας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει να συναντηθεί με εκπροσώπους της από το Νοέμβρη του 1999.

Οπως αναφέρει η επιστολή, στις 3/11/99 «μας δώσατε υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρήσατε, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό προσωπικό του ΥΔΤ. Σας καλούμε άμεσα σε διάλογο προκειμένου να βρούμε λύσεις στα χρόνια και επιτεινόμενα, μετά την ίδρυση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας».

Επίσης η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής την ερχόμενη Τρίτη 22 του Μάη, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η Ενωση επισημαίνει ότι «τα χρονικά όρια που είχαν τεθεί για την υλοποίηση τόσο θεσμικών αιτημάτων ωραρίου εργασίας, ημερήσιας ανάπαυσης, καταστρατήγηση κώδικα μεταθέσεων με την τοποθέτηση ειδικών φρουρών στην επαρχία, όσο και οικονομικών αιτημάτων, εναρμόνιση μισθολογικών και βαθμολογικών προαγωγών της ΕΛΑΣ με τις Ενοπλες Δυνάμεις, αναγνώριση της θητείας στο στρατό σε πραγματικό χρόνο υπηρεσίας και στους ανθυπαστυνόμους, αποζημίωση του προσωπικού που διατίθεται στη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, έχουν εκπνεύσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ