Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ
Στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις και η Νέα Ζηλανδία

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.--

Τη συμμετοχή της στην «άσκηση κατά της πειρατείας» που το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει στον Κόλπο του Αντεν (βρίσκεται στην Αραβική Θάλασσα ανάμεσα στην Υεμένη, της νότιας ακτής της Αραβίας και τη Σομαλία στο «Κέρας» της Αφρικής) ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας. Οπως εξήγησε ο υπουργός Αμυνας, Τζόναθαν Κόλεμαν, η χώρα του θα «διαθέσει» τη φρεγάτα «ΗΜΝΖS Te Mana» στην επιχείρηση «Ασπίδα Ωκεανού», που θα ξεκινήσει στις 23 Γενάρη και θα διαρκέσει τρεις βδομάδες.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη φρεγάτα πέρασε τις προηγούμενες έξι βδομάδες, επιχειρώντας στον Κόλπο του Αντεν, υποστηρίζοντας την πολυεθνική ναυτική συνεργασία «Combined Maritime Forces», στην οποία παίρνουν μέρος τριάντα χώρες.

Πρόκειται για παράδειγμα, που δείχνει τη δέσμευση που έχει αναλάβει η Νέα Ζηλανδία να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ σε περιοχές κοινού συμφέροντος, σημείωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Το 2012 η Νέα Ζηλανδία υπέγραψε με το ΝΑΤΟ μια συμφωνία συνεργασίας που καθόρισε τη θαλάσσια ασφάλεια ως κλειδί για την ασφάλεια των δύο χωρών. Η Νέα Ζηλανδία είναι η δεύτερη χώρα εκτός ΝΑΤΟ - μετά την Ουκρανία - που θα πάρει μέρος στην άσκηση «Ασπίδα Ωκεανού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ