Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στρατηγοί ε.α. ζητούν κλείσιμο του Γκουαντάναμο

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Οσο παραμένει ανοιχτό το Γκουαντάναμο, θα υποβαθμίζει την ασφάλεια της Αμερικής ως χώρας, σε σχέση με την έννομη τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρουν σε επιστολή τους 31 Αμερικανοί ε.α στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι, που καλούν σε άμεσο κλείσιμο των φυλακών και τη μεταφορά των «υπόπτων» για τρομοκρατία που κρατούνται χρόνια χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη.

Η επιστολή των ε.α. αξιωματούχων, που δημοσιοποιήθηκε χτες από την οργάνωση «Ανθρώπινα Δικαιώματα Πρώτα», υπογράφεται μεταξύ άλλων από τον πρώην διοικητή του Σώματος Πεζοναυτών, στρατηγό Τσαρλς Κρούλακ, τον πρώην αρχηγό του επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας, Μέριλ Μακπίκ, και τον πρώην επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή(Centcom), στρατηγό Τζόσεφ Χόαρ.

Οι εν αποστρατεία στρατηγοί, πτέραρχοι και ναύαρχοι εκφράζουν επιπλέον «ανησυχία» για την «ψευδή», όπως λένε, «συζήτηση που συνεχίζεται σχετικά με τη χρήση βασανιστηρίων από τη CIA», υποστηρίζοντας ότι «τα βασανιστήρια δεν αξίζουν τον κόπο και ότι, ως χώρα, δεν πρέπει ποτέ να κυλήσουμε πίσω σε εκείνο το σκοτεινό μονοπάτι». Σήμερα στο Γκουαντάναμο παραμένουν έγκλειστοι 155 ύποπτοι για τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ