Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ELITE: Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας θα έχουν σήμερα το ΔΣ του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Επιτροπή Εργαζομένων της Υποδηματοποιίας ELITE, ύστερα από την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο. Τον περασμένο Αύγουστο, η εργοδοσία μετέφερε μέρος των μηχανημάτων σε άλλο χώρο, έχοντας δημιουργήσει στα κρυφά νέα εταιρεία με την επωνυμία «TREVITA FASHION ΕΠΕ». Το Σεπτέμβρη απέλυσε 15 από τους 45 εργαζόμενους και οι 30 εναπομείναντες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα. Στις 30-31/12/2013, απολύθηκαν κι αυτοί χωρίς αποζημίωση.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το πρωί σχολικοί φύλακες από την Αθήνα και την επαρχία, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους σε διαθεσιμότητα. Απαιτούν να γυρίσουν στις θέσεις τους ή να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας στο σύνολό τους. Ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 2.300. Στις 23 Μάρτη λήγει η περίοδος της διαθεσιμότητας και αν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εργασίας θα απολυθούν. Σήμερα, αναμένεται η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα αιτήματά τους.

FORTHNET: Σε τρεις απολύσεις προχώρησε την περασμένη Δευτέρα η «Forthnet». Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και μια εργαζόμενη - δραστήριο μέλος του Σωματείου. Για την απόλυσή της, η εταιρεία επικαλέστηκε απουσία της η οποία έγινε για λόγους υγείας πριν από ένα μήνα.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ: Εκδήλωση - γλέντι για τους ανέργους διοργανώνουν αύριο, Σάββατο, στις 8 μ.μ. το Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων στο Ιλιον (Μενελάου και Χρυσηίδος). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική, φαγητό και κρασί, ενώ θα δώσει την ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με την οργάνωση της πάλης εργαζομένων και ανέργων.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Παρατείνονται για αύριο και μεθαύριο, 25 και 26 Γενάρη, οι εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης. Οι εκλογές και τις δύο μέρες θα διεξάγονται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, στα γραφεία του Σωματείου, στον 4ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ