Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΕΛΒΟ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκε η αίτηση που κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας τον ορισμό ειδικού εκκαθαριστή, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Ζητούν να οριστεί διοίκηση στην ΕΛΒΟ (έχει παραιτηθεί από τον Αύγουστο του 2013) και να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, στελέχη του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι άλλων κλάδων.

ΘΑΣΟΣ: Για τις 23 Ιούνη 2014 αναβλήθηκε η δίκη των 27 ναυτεργατών και άλλων εργαζομένων της Θάσου, που διώκονταν με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 11 Μάρτη 2010. Στο πλευρό των διωκόμενων βρέθηκε μαζικά ο εργαζόμενος λαός της Θάσου που χτες το πρωί συμμετείχε στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στο Λιμένα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Απλήρωτες για πάνω από δύο μήνες είναι οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων στο Περιστέρι. Πρόκειται για περίπου 30 εργαζόμενες, που απασχολούνται με συμβάσεις έργου, ακόμα και για δέκα χρόνια. Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε για το ζήτημα η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ στους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου. Διεκδικεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, τον τερματισμό του άθλιου καθεστώτος της σύμβασης έργου και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, ενώ σχεδιάζει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κλιμακώνοντας τις πρωτοβουλίες της.

ΤΑΝΑΓΡΑ: Το σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου στις εγκαταστάσεις του σφαγείου «Λειβαδίτης» στην Τανάγρα, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «Λειβαδίτης», «Ζούρας», «Βιοκότ», «Ελίζα» και «Αλκότ». Ο εργαζόμενος υποβλήθηκε σε επέμβαση, με σκοπό να αποκατασταθεί η κίνηση στα δάχτυλα του αριστερού του χεριού. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν 12ωρα καθημερινά, εκεί που έγινε το ατύχημα ο φωτισμός είναι τραγικός», καταγγέλλει το Σωματείο.

«ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ»: Απολύθηκαν πριν ένα χρόνο, αλλά ακόμα δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους οι 20 εργαζόμενοι που δούλεψαν σε 5μηνο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, στον Δήμο Τεμπών, μέσω του περιβαλλοντικού συλλόγου ΔΡΥΑΣ. Το ΕΚΛ καλεί όσους εργάστηκαν ή εργάζονται σε τέτοια προγράμματα να απευθύνονται χωρίς καθυστέρηση και δισταγμό σ' αυτό και στα σωματεία τους.

«ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ»: Εικοσιτετράωρη απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στη «Βιβλιοσυνεργατική» στο Κορωπί. Την απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων και κεντρικό αίτημα είναι η καταβολή των δεδουλευμένων 4,5 μηνών που χρωστά η εργοδοσία. Στις 12.30 το μεσημέρι, έγινε συγκέντρωση στο χώρο των δικαστηρίων, όπου εκδικάζονταν ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ