Παρασκευή 31 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ»: «Βροχή πέφτουν» στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) οι καταγγελίες ανέργων που έκαναν αίτηση να προσληφθούν στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, και ενώ είναι επιτυχόντες και βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΟΑΕΔ, οι επιβλέποντες φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι, ΕΟΠΥΥ, κλπ), αρνούνται να τους τοποθετήσουν στην εργασία τους. Υπάρχουν, μάλιστα, φορείς που αλλάζουν αυθαίρετα τις ειδικότητες κι άλλοι ζητούν ετεροχρονισμένα νέα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες στα προγράμματα να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα. Παράλληλα πολλοί εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, την ίδια στιγμή που εργάζονται κανονικά, ή ακόμα και αυτοί που τέλειωσαν το πρόγραμμα και απολύθηκαν.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΩ: Σε Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, την Κυριακή 2/2, στις 6 το απόγευμα. Καλεί τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία να μη δεχθούν τη Σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που παγιώνει τις μειώσεις 15% στους μισθούς και καταργεί το 8ωρο.

ΒΟΛΟΣ: Σύσκεψη σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με θέμα: «Η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις απολύσεις και την επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις και στο δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», οργανώνουν, τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, μαζί με την Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη Διοίκηση της ΠΟΕΜ, Γιάννης Πάσουλας, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών και πρόεδρος του Σωματείου της ΕΒΓΑ.

«COCA - COLA»: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς της «Coca - Cola» έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, το απόγευμα της Τρίτης στην Ξάνθη, παρά την κακοκαιρία. Παραβρέθηκαν και απεργοί της «Coca - Cola». Χαιρετισμό απηύθυνε ο οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Κωστίδης ενώ την κεντρική ομιλία από την Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε η Γιώτα Ρόιδου, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Με κλείσιμο απειλούνται κοινωνικές δομές του Δήμου Καρδίτσας και με απόλυση οι εργαζόμενοι σ' αυτές, που παραμένουν απλήρωτοι, εξαιτίας της δραστικής μείωσης της χρηματοδότησης του δήμου. Με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ «θέτει προ των ευθυνών του για όσα συμβαίνουν το Δήμο Καρδίτσας και τον καλεί να κάνει τα πάντα ώστε να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι, να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δομών, με όλες τις προβλεπόμενες παροχές και το αναγκαίο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα».

ΟΑΕΔ - ΑΧΑΪΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή του ΟΑΕΔ έκαναν το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και τις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, μαζί με αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων. Ζήτησαν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τεσσάρων και πλέον μηνών στους εργαζομένους της εργολαβικής εταιρείας «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΕ» που έχει αναλάβει την καθαριότητα του ΟΑΕΔ.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: Νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κατά τη μεταξύ τους συνάντηση, ο υφυπουργός Αθανάσιος Δαβάκης δήλωσε αναρμόδιος. Την Τετάρτη 29/1 Γενάρη οι εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Στη διαδικασία του πλειστηριασμού που ήταν προγραμματισμένη για εκείνη τη μέρα, μπήκαν δυο γερανογέφυρες που καλύπτουν τις ανάγκες στο λεγόμενο «βαρύ ελασματουργείο» του Ναυπηγείου, χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί κάποιος που να εκδηλώσει ενδιαφέρον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη αλληλεγγύης σε ΒΙΣ και «Coca Cola» (2015-11-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-03-14 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα για τους απεργούς της «Coca - Cola» (2014-01-28 00:00:00.0)
Απεργία και συντονισμός στον κλάδο (2013-10-19 00:00:00.0)
Συγκέντρωση χτες στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (2013-10-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ