Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για δυο χιλιάρικα!

Σε δημόσιο ίδρυμα θα κλειστούν, ώσπου να εντοπιστούν οι γονείς τους και να τα παραλάβουν, τα δύο ανήλικα τσιγγανόπουλα, που συνελήφθησαν χτες στους Αγίους Ανάργυρους. Τα παιδιά, ηλικίας 9 και 7 χρόνων οδηγήθηκαν χτες στον αρμόδιο εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος με βάση τη δικογραφία που είχε σχηματίσει η αστυνομία, άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για «ληστεία, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία». Ωστόσο, λόγω της πολύ νεαρής ηλικίας τους, ο εισαγγελέας προσανατολίζεται να μην τα παραπέμψει στο δικαστήριο ανηλίκων, αλλά να τα στείλει σε ίδρυμα, όπου θα φιλοξενηθούν μέχρι την ανεύρεση των γονιών τους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι κατά νόμο για τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, «από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο (που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης), μαζί με άλλους τέσσερις συνομηλίκους τους αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ταυτότητας, εισήλθαν σε κατάστημα δερμάτινων ειδών στην οδό Δ. Δημητρίου 6 στους Αγίους Ανάργυρους και με την απειλή σουγιά ζήτησαν ένα χιλιάρικο από την υπάλληλο. Αυτή τρομοκρατημένη άρχισε να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή». Το ίδιο συνέβη και σε κατάστημα εμπορίας ασημένιων κοσμημάτων, απ' όπου έφυγαν χωρίς να κλέψουν τίποτα. Μπήκαν, όμως λίγο αργότερα σε ένα κατάστημα δερμάτινων ειδών στην οδό Πλάτωνος 7, απείλησαν την ταμία με το σουγιά και πήραν 2.000 δρχ. Η ταμίας έβαλε τις φωνές. Κάποιος κυνήγησε τα παιδιά, τα έπιασε και τα παρέδωσε στο περιπολικό, που είχε καταφθάσει...

Ενας σουγιάς και 2.000 δρχ. ήταν αρκετά για να... πανικοβάλουν την «αδιάφθορη» αστυνομία, αλλά και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που έσπευσαν να καλύψουν το θέμα και να διαπιστώσουν υποκριτικά ότι η είδηση αυτή ήταν ένα «σοκ» για την κοινωνία... Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους για τη βία που προωθούν τόσο από τα δελτία ειδήσεων, όσο και από τα κατασκευάσματα του Χόλιγουντ που προβάλλουν συνεχώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ