Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δεν υπάρχει πρόβλημα, λέει το ΑΣΕΠ

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και επιτυχόντες σε προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σε παλιότερη διαδήλωση έξω από εξεταστικό κέντρο
Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και επιτυχόντες σε προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σε παλιότερη διαδήλωση έξω από εξεταστικό κέντρο
Δεν υπάρχει για το ΑΣΕΠ ζήτημα αλλοίωσης των αποτελεσμάτων του τελευταίου διαγωνισμού για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση κι ως εκ τούτου θεωρούνται αβάσιμες από μέρους του οι καταγγελίες διαγωνιζομένων που είχαν ως αποτέλεσμα την προχτεσινοβραδινή παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών.

Τη θέση αυτή ανέπτυξαν χτες με συνέντευξη Τύπου - κι αφού υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα - ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού Μ. Παπαδάκης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού Γ. Βέης, οι οποίοι και ξεκαθάρισαν ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν τους είχε κοινοποιηθεί εισαγγελική παραγγελία για έρευνα καταγγελιών. Και μπορεί για το εν λόγω ζήτημα να μην υπάρχει πρόβλημα, όμως χωρίς αμφιβολία υπάρχει πρόβλημα με ολόκληρο αυτό το σύστημα των διορισμών στο δημόσιο, αφού είναι διαβλητό, αδιαφανές και δεν παρέχει την παραμικρή δυνατότητα ελέγχου των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών, τόσο από κοινωνικούς φορείς όσο και από τους εκάστοτε ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο εισαγγελέας Εφετών Γ. Ζορμπάς, αργά προχτές το βράδυ, διέταξε προκαταρκτική έρευνα ύστερα από καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες στους καταλόγους αποτελεσμάτων του τελευταίου διαγωνισμού εμφανίστηκαν δεκάδες ονόματα με ίδιους κωδικούς τόσο στη λίστα των επιτυχόντων όσο και στη λίστα των αποτυχόντων. Το πρόβλημα αυτό αφορούσε 52 διαγωνισθέντες, από τους οποίους κάποιοι είχαν πτυχίο που τους επέτρεπε να διαγωνιστούν για κάλυψη θέσεων σε περισσότερους από έναν κλάδο (π.χ. οι μαθηματικοί ή οι φυσικοί μπορούσαν να διαγωνίζονται και για τον κλάδο των μαθηματικών και της φυσικής, αλλά και για τον κλάδο της πληροφορικής), ενώ κάποιοι άλλοι ήταν κάτοχοι δύο πτυχίων και διαγωνίστηκαν για κάλυψη θέσης και στους δύο κλάδους που αντιστοιχούσαν τα πτυχία τους.

Σύμφωνα με όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι Μ. Παπαδάκης και Γ. Βέης, έγιναν λάθη από την υπηρεσία μηχανογράφησης των αποτελεσμάτων, με αποτέλεσμα η βαθμολογία ορισμένων από τους παραπάνω υποψηφίους να τεθεί σε λάθος κλάδο. Ομως το λάθος - πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα των Μ. Παπαδάκη και Γ. Βέη - εντοπίστηκε έγκαιρα από το ΑΣΕΠ και οι πίνακες αποτελεσμάτων επιστράφηκαν στο υπουργείο Παιδείας όπου και διορθώθηκαν. «Τα λάθη - πρόσθεσε ο Μ. Παπαδάκης - είχαν διορθωθεί από τις 15 Μαρτίου και οι διαγωνισθέντες ενημερώθηκαν από το ΑΣΕΠ τηλεφωνικά». Επίσης ο Μ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στην έκταση που πήρε το θέμα στον Τύπο, διερωτώμενος αν στόχος ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν να πληγεί η αξιοπιστία του ΑΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ