Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Το λιμάνι πρέπει να είναι μοχλός ανάπτυξης

Παρέμβαση για να μην ξεπουληθεί το πρώτο λιμάνι της χώρας

Με το πρόσχημα ότι το θέμα είναι σοβαρό, η πλειοψηφία και η μείζον μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά αρνήθηκαν να συζητήσουν το «επιχειρησιακό σχέδιο» με το οποίο ξεπουλιέται ο ΟΛΠ. Το θέμα έφερε προς συζήτηση η κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση». Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης ως μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ έχει συμφωνήσει χωρίς καμία επιφύλαξη στο «επιχειρησιακό σχέδιο» όταν αυτό ψηφίστηκε στις 9 του Γενάρη.

Ο επικεφαλής της κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» Κώστας Τζατζάνης επισήμανε ότι ο Πειραιάς χρειάζεται λιμάνι δημόσιο, οργανικά ενταγμένο σε μια πολιτική φιλολαϊκής ανάπτυξης, που ενεργοποιεί τα τεράστια σήμερα μέσα παραγωγής, που δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν έξω από τον εργατικό και γενικότερα κοινωνικό έλεγχο. «Μέσα σε τέτοιο πλαίσιο το λιμάνι θα λειτουργήσει αναπτυξιακά σε παμπειραϊκή, αλλά και πανεθνική κλίμακα, θα αποτελεί εργαλείο διακρατικής αμοιβαίας συνεργασίας, θα στηρίζει την απασχόληση, την παραγωγή και ιδιαίτερα τη ναυπηγική βιομηχανία. Θα στηρίζει επίσης και θα υπηρετεί τη νησιωτική Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον απαραίτητο εθνικό φορέα ακτοπλοϊας», τόνισε.

Ακολούθως ο Κώστας Τζατζάνης ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος με σημεία προσανατολισμού τα εξής:

- Να ανακληθεί το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΛΠ της 9/1/2001.

- Το λιμάνι του Πειραιά να παραμείνει 100% στο Δημόσιο σαν πρωταρχικής σημασίας αναπτυξιακός παράγοντας για τον Πειραιά και τη νησιωτική Ελλάδα.

- Να ελευθερωθούν χώροι όπως το «Παλατάκι» και να επιστραφούν στους αντίστοιχους δήμους, για να συμβάλουν στην εκτόνωση της πόλης που σήμερα ασφυκτιά.

Τελικά όλοι οι σύμβουλοι των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου απέρριψαν την πρόταση της κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση».

«Οι άνεργοι του Πειραιά, οι επαγγελματίες που κινδυνεύουν, όλοι όσοι φαντάζονται πως ο Πειραιάς μπορεί να ζήσει δουλεύοντας και παράγοντας, ας τους κρίνουν. Νωρίς άλλωστε θα υποχρεώσουν με τους αγώνες τους πολλούς από αυτούς που σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα να κάνουν πως υποστηρίζουν και αυτοί την επιβίωση και ανάπτυξη του λιμανιού μας», δήλωσε ο Κ. Τζατζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ