Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σχεδόν δύο μήνες απλήρωτοι συμπληρώνουν οι έξι εργαζόμενοι που νοίκιασε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από την εταιρεία ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΤΕ (με έδρα την Αλεξανδρούπολη) για τη γραμματειακή υποστήριξη ενός από τα προγράμματα «Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» της ΕΕ που ανέλαβε ο Οργανισμός. Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί από τις αρχές Γενάρη με καθεστώς ημιαπασχόλησης (τετράωρη εργασία), άρα και μειωμένα ένσημα και μεικτό μισθό 450 ευρώ. Καλούνται να διεκπεραιώσουν τη γραμματειακή και λογιστική υποστήριξη για πρόγραμμα που αφορά πάνω από 400 νέους γεωπόνους, τοπογράφους, απόφοιτους οικονομικών σχολών και απόφοιτους σχολών ζωικής παραγωγής ή κτηνιάτρους, σε όλη την Ελλάδα.

ΕΦΑΠΑΞ: Στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραπέμπεται η κρίση για την αντισυνταγματικότητα ή όχι της μείωσης του εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ότι η περικοπή αντιβαίνει την αρχή της ισότητας και σημείωσε ότι το εφάπαξ είναι αποκλειστικά ανταποδοτικό, καθώς συγκεντρώνεται από τις εισφορές των εργαζομένων. Τη λύση θα τη δώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου διοργάνωσε χτες σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης και καλεί σε συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Αγρινίου. Για τις επόμενες μέρες, αποφασίστηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υπηρεσίες και φορείς, για την ουσιαστική προστασία και ανακούφιση των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ