Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
«Πρωτοβουλία των 58»: Κόλλησαν στο σταυρό;

Να μη συμμετάσχουν στο ενιαίο ευρωψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα Λοβέρδου και τις άλλες κινήσεις της σοσιαλδημοκρατίας αποφάσισαν οι «58», στηρίζοντάς το παρόλα αυτά και μετέχοντας στην κοινή συνδιάσκεψη των εν λόγω δυνάμεων στις 8 και 9 Μάρτη.

Τις αποφάσεις των «58» μετέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, ο επικεφαλής τους, Ι. Βούλγαρης. Λέγεται ότι η υπόθεση «στράβωσε» από τη στιγμή που δεν προσχώρησαν στην πρωτοβουλία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως οι Λυκούδης, Ψαριανός και Παπαδόπουλος. Ωστόσο, οι πολλές γκρίνιες στο εσωτερικό των «58» ξεκίνησαν μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση των Σαμαρά - Βενιζέλου να ισχύσει στις ευρωεκλογές σταυρός προτίμησης και όχι η λίστα, άρα ελπίδες εκλογής είχαν μόνο όσοι είναι προβεβλημένα στελέχη ή έχουν πίσω τους κομματικό μηχανισμό...

Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα fm», ο Νίκος Ανδρουλάκης, γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι το «εγχείρημα» της Κεντροαριστεράς «έγινε και για εκλογικούς λόγους και για πολιτικούς». Επανέλαβε την ανάγκη ουσιαστικά του συστήματος, «να υπάρξει ένας τρίτος πόλος, μια αξιόπιστη εκλογική δύναμη απέναντι στο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος προσδιόρισε ως στόχο της ελληνικής «Ελιάς» να εκλεγούν δυο ευρωβουλευτές, «ο χώρος να πάει όσο γίνεται με καλύτερους όρους για να σχηματοποιηθεί η "Ελιά", η οποία θα προχωρήσει και στις βουλευτικές εκλογές με μια νέα ατζέντα».

Στη ΔΗΜΑΡ, εξάλλου, εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η διακήρυξη της συνεργασίας με παράγοντες και δυνάμεις του «κεντροαριστερού» χώρου, που θα συμμετέχει στις εκλογές με το όνομα «Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία».

Μπροστά στην κάλπη φαίνεται να καταλαγιάζουν τα «πάθη» στο εσωτερικό του κόμματος, με τη μειοψηφία να εκφράζει στην ΚΕ, που συνεδρίασε το Σάββατο, την «κριτική της στήριξη» στην ηγεσία, δηλώνοντας ότι στηρίζει τις συνεργασίες που επιτεύχθηκαν, αν και τις χαρακτηρίζει ανεπαρκείς.

Στο χώρο της ΝΔ, τέλος, μιλώντας στο «Mega» η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές (κατά πληροφορίες υπάρχουν στη ΝΔ σχέδια για τοποθέτησή της σε θέση επιτρόπου της Κομισιόν), ενώ εκφράστηκε θετικά για τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζουν και δήμαρχοι της ΝΔ. Τον Σγουρό ωστόσο χαρακτήρισε «κακό περιφερειάρχη» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Την ίδια στιγμή την υποψηφιότητά του για ευρωβουλευτής ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, χωρίς να ξεκαθαρίσει όμως με ποιο κόμμα θα κατέβει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ