Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Προκαλεί και πάλι το Ισραήλ

BHΡΥΤΟΣ.-- Με καθυστέρηση 24ώρου η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου παραδέχτηκε χτες την επιδρομή ισραηλινών αεροσκαφών τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Δευτέρας προς Τρίτη σε θέσεις της επί λιβανέζικου εδάφους κοντά στο ανατολικό μεθοριακό χωριό Τζάντα. Διέψευσε ωστόσο τις πρότερες πληροφορίες πως από τα ισραηλινά πυρά χτυπήθηκαν μαχητές της οργάνωσης, βαλλιστικοί πύραυλοι ή αποθήκες όπλων.

Σε ανακοίνωση της Χεζμπολάχ επισημαίνεται πως «η νέα επίθεση συνιστά κατάφωρη επίθεση εναντίον του Λιβάνου, της κυριαρχίας του και του εδάφους του» και προειδοποιεί ότι «θα υπάρξουν αντίποινα με τα κατάλληλα μέσα και σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας»...

Το Ισραήλ ενέμεινε στη γνωστή τακτική, μην επιβεβαιώνοντας, αλλά ούτε και διαψεύδοντας τη νέα προκλητική επίθεση.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, σε επιστολή που έστειλε στο Λιβανέζο νεοδιορισθέντα ομόλογό του, Γκεμπράν Μπασί, προκειμένου να του ευχηθεί για τα νέα του καθήκοντα, ανακοίνωσε τη σύγκληση της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης του Λιβάνου στις 5 Μάρτη (επόμενη Τετάρτη) στο Παρίσι, με βασικό στόχο τη «χορήγηση πολιτικής και οικονομικής βοήθειας» στη χώρα που δοκιμάζεται επίσης και από τις επιπτώσεις του πολέμου στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ