Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Προετοιμασία κλίματος «τρομοφοβίας» εκ... Συρίας

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Την άλλη πλευρά του νομίσματος της βρώμικης ιμπεριαλιστικής πολιτικής που ασκούν στη Συρία με πρόσχημα την ανατροπή της κυβέρνησης του Προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ βλέπουν τώρα οι κυβερνήσεις της ΕΕ, που ενώ στηρίζουν και εξοπλίζουν τις συριακές και ξένες «αντικαθεστωτικές» δυνάμεις, δηλώνουν τώρα πως «ανησυχούν» για τρομοκρατικές απειλές και επιθέσεις στο έδαφός τους από μισθοφόρους των χωρών τους που στρατολογήθηκαν από ακραίες ισλαμικές οργανώσεις που σχετίζονται με την «Αλ Κάιντα».

Μυστικές υπηρεσίες Γερμανίας, Γαλλίας, Νορβηγίας και άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών σημειώνουν πως δέχονται ήδη τα πρώτα κύματα επιστροφής μισθοφόρων δικής τους υπηκοότητας που, έχοντας εκπαιδευτεί και πολεμήσει στο πλευρό εξτρεμιστικών δυνάμεων που μάχονται την κυβέρνηση Ασαντ, επισείουν απειλή για συνέχιση της εξτρεμιστικής τους δράσης στο έδαφος των χωρών στις οποίες γεννήθηκαν...

Ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας Χανς Γκέοργκ Μάασεν αναφέρθηκε χτες στις τρομοκρατικές απειλές που επισείει η επιστροφή Γερμανών μισθοφόρων που στρατολογήθηκαν από εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις στη Συρία. Παραδέχτηκε ότι στο στόχαστρο παρακολούθησης των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν τεθεί περίπου 300 άτομα που επέστρεψαν, έχοντας συμμετάσχει σε ένοπλες συγκρούσεις, επιθέσεις αυτοκτονίας και στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών στη Συρία.

Σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», παρόμοιους φόβους εξέφραζαν το ίδιο 24ωρο και Γάλλοι αξιωματούχοι ασφαλείας, αναφέροντας πως πάνω από 600 Γάλλοι ισλαμιστές συμμετείχαν στα πεδία συγκρούσεων της Συρίας. Υπογράμμισαν ότι βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τις μυστικές υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών καθώς και με αυτές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, εκτιμώντας αύξηση των τρομοκρατικών απειλών στο άμεσο μέλλον και μεσοπρόθεσμα από τη δράση τέτοιων ατόμων, προσθέτοντας πως κάποιοι εξ αυτών σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους...

Τη Δευτέρα, ανάλογες προειδοποιήσεις είχε απευθύνει και ο Κτζέντιλ Γκραντχάγκεν, επικεφαλής των νορβηγικών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Γκραντχάγκεν παρουσιάζοντας έκθεση για τις απειλές ασφαλείας του 2014 αναφέρθηκε στην επιστροφή Νορβηγών μισθοφόρων που συμμετείχαν στον πόλεμο της Συρίας, τονίζοντας ότι συνιστούν μία από τις πρώτες τρεις αιτίες ανησυχίας και τρομοκρατικών απειλών.

Οι ιμπεριαλιστές έχουν αρχίσει να «προετοιμάζουν» το έδαφος για πιθανές, πραγματικές ή και ανύπαρκτες τρομοκρατικές απειλές σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να ελέγξουν - μέσω του φόβου - και τους λαούς των χωρών τους, ενώ εντείνουν τις πολιτικές φτωχοποίησης (με ή χωρίς μνημόνια...).

Στο μεταξύ, στη Συρία οι μάχες συνεχίζονται σε όλα τα πεδία των συγκρούσεων, με το συριακό στρατό να καταφέρει σημαντικό πλήγμα στο νότιο προάστιο της Δαμασκού, Γκούτα, σε τουλάχιστον 175 ένοπλους «αντικαθεστωτικούς».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, Κρις Γκάνες ζήτησε από τις εμπόλεμες πλευρές στη Συρία να επιτρέψουν την πλήρη και ανεμπόδιστη άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλα τα μέτωπα του πολέμου, μεταξύ αυτών και στο προάστιο Γιαρμούκ της Δαμασκού, όπου τους τελευταίους μήνες έχει αναφερθεί ο θάνατος αρκετών δεκάδων ανθρώπων από πείνα.

Τέλος, οι συριακές αρχές συμφώνησαν σε νέο χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση όλων των χημικών όπλων από το συριακό έδαφος μέχρι τα τέλη Απρίλη, ανανεώνοντας την προθεσμία (5 Φλεβάρη) που είχε καθοριστεί αρχικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι τουρκο-συριακές συγκρούσεις στο Ιντλίμπ (2020-02-12 00:00:00.0)
Συναντήσεις στην Αστάνα (2017-02-07 00:00:00.0)
Φονικές επιθέσεις στη Δαμασκό (2014-04-04 00:00:00.0)
Ισραηλινή επιδρομή στα Υψώματα του Γκολάν (2014-03-20 00:00:00.0)
Συγκρούσεις σε πολλές πόλεις (2013-01-03 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την παρουσία μισθοφόρων (2012-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ