Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Δάνειο από το ΔΝΤ που θα πληρώσει ο λαός

TIΡΑΝΑ.--

Δάνειο ύψους 330.900.000 ευρώ για την Αλβανία ενέκρινε την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο εφαρμογής της τριετούς συμφωνίας «συνεργασίας» που έχει συναφθεί με τα Τίρανα, μια συνεργασία που αφορά την ενίσχυση του κεφαλαίου και το μάρμαρο θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.

Πηγές του αλβανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται η εκταμίευση δόσης περίπου 100.000.000 ευρώ για το πρώτο έτος, τα οποία θα προωθηθούν κυρίως για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τις κατασκευαστικές εταιρείες που εκτέλεσαν δημόσια έργα.

Παράλληλα, χτες, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα ο ευρωενωσιακός επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, συναντώντας μεταξύ άλλων τον Αλβανό «σοσιαλιστή» πρωθυπουργό Εντι Ράμα και τον υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Πληροφορίες αλβανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μπουσάτι παρουσίασε στον Φούλε, συνοπτικά, την πρόοδο των «μεταρρυθμίσεων» υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα, αλλά και τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, το δικαστικό σώμα, την πολιτική «κατά της διαφθοράς», την «καταπολέμηση» του οργανωμένου εγκλήματος και τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Επίτροπος Φούλε φέρεται πως εξήρε την πορεία των «μεταρρυθμίσεων», χαρακτηρίζοντάς τες «εντυπωσιακές» και τα σχέδια για περαιτέρω δράση «φιλόδοξα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ