Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αφγανοί στρατιώτες θύματα ΝΑΤΟικού βομβαρδισμού

KAMΠΟΥΛ.--

Οι Αφγανοί στρατιώτες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα πυρά των Ταλιμπάν, αλλά και τις «κατά λάθος» βόμβες του ΝΑΤΟ. Σε έναν τέτοιο «κατά λάθος» βομβαρδισμό ΝΑΤΟικών αεροσκαφών, σκοτώθηκαν χτες τουλάχιστον πέντε Αφγανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλα 17 άτομα (εκ των οποίων οι οκτώ στρατιώτες), στη διάρκεια ΝΑΤΟικής επιχείρησης στην ανατολική επαρχία Λογκάρ, νοτίως της Καμπούλ.

Η εκπρόσωπος της διεθνούς ιμπεριαλιστικής αποστολής ISAF, Κάθλιν Σνόου, επιβεβαίωσε την αεροπορική επιδρομή, λέγοντας ότι ο πιλότος ΝΑΤΟικού αεροσκάφους πέρασε τους Αφγανούς στρατιώτες για Ταλιμπάν.

Ο Αϊμάλ Φάιτζι, εκπρόσωπος του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι, καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του αφγανικού στρατού στο Λογκάρ, ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας με προεδρική εντολή.

Το ίδιο 24ωρο, ο Καγιούμ Καρζάι, αδελφός του Αφγανού προέδρου, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις προγραμματισμένες για τον Απρίλη προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ζαλμάι Ρασούλ, που θεωρείται από τα φαβορί των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ