Τετάρτη 12 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΟΧΑ - ΣΟΦΙΑ.-- Πρωτοβουλία για την τροφοδοσία των ευρωπαϊκών αγορών με φυσικό αέριο από το Κατάρ, μέσω ενός σχεδίου διαδρομής για τη μεταφορά του από το Νότο προς το Βορρά, ανέλαβε από χτες ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ μετά από σειρά επαφών με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ντόχα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας Νταϊάν Φεϊνστάιν παραδέχτηκε χτες πως η CIA έκανε «μη αρμόζουσες» έρευνες στο δίκτυο υπολογιστών του Κογκρέσου στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για την παραβίαση διεθνούς και ομοσπονδιακού δικαίου σχετικά με βασανισμούς στη διάρκεια ανακρίσεων και κράτησης επί κυβέρνησης Τζ. Ου. Μπους στο πλαίσιο της τότε «αντιτρομοκρατικής» πολιτικής.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Δυνάμεις του σομαλικού στρατού και των στρατιωτών της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία κλιμακώνουν, από χτες, τις επιχειρήσεις στα ενδότερα της χώρας κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας και πρώην αρχηγός της Κροατικής Δημοκρατικής Ενωσης (HDZ) Ιβο Σανάντερ καταδικάστηκε χτες σε ποινή κάθειρξης εννέα χρόνων για εμπλοκή στο μείζον αστικό πολιτικό σκάνδαλο «Fimi Media». Ο πρώην πρωθυπουργός κρίθηκε ένοχος, μεταξύ άλλων, για την απόσπαση χρηματικών ποσών από κρατικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις μέσω της εταιρείας μάρκετινγκ «Fimi Media».

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ο Αγγλοσουηδός ανταποκριτής του κρατικού ραδιοσταθμού της Σουηδίας σκοτώθηκε χτες από πυρά αγνώστων στην Καμπούλ, στη συνοικία Ουαζίρ Ακμπαρ Χαν. Στο μεταξύ χτες, ολοκληρώθηκε το τριήμερο πένθος που είχε κηρύξει ο πρόεδρος Καρζάι για το θάνατο (από φυσικά αίτια) του ενός από τους δύο αντιπροέδρους Μοχάμεντ Κασίμ Φαχίμ.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση της Γινγκλάγκ Σιναουάτρα, με ρυζοπαραγωγούς χτες να διαδηλώνουν στην Μπανγκόκ ζητώντας να πληρωθούν για τις σοδειές τους. Παρά τον τερματισμό του «αποκλεισμού της Μπανγκόκ» που ανακοίνωσε πρόσφατα η αντιπολίτευση, η ενδοαστική αντιπαράθεση συνεχίζεται.

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αλλάξει η εθνική σημαία πρότεινε ο νεοζηλανδός πρωθυπουργός Τζον Κι, με το επιχείρημα ότι η σημερινή «κυριαρχείται από τη βρετανική σημαία κατά τρόπο που εμείς δεν κυριαρχούμαστε από το Ηνωμένο Βασίλειο». Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις υπέρ μιας τέτοιας αλλαγής τάσσεται ένα 27%.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ - Ταλιμπάν (2019-08-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2017-08-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-11-28 00:00:00.0)
Επικράτησαν Αίγυπτος και Αλγερία (2012-01-07 00:00:00.0)
Ανταγωνισμοί για τη λεία της Λιβύης (2011-04-13 00:00:00.0)
Συλλήψεων και παραδόσεων συνέχεια (2003-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ