Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ενισχύεται η επιθετικότητα της ΕΕ εν μέσω όξυνσης των ανταγωνισμών

Την έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο του ψηφίσματος για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας της ΕΕ, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ.

«Ολα τα προηγούμενα χρόνια, οι λαοί και τα φιλειρηνικά κινήματα της ΕΕ και των Βαλκανίων, μέσα από την πάλη τους απέτρεψαν το σχέδιο για την εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΕΔΥΕ και προσθέτει: «Παρακάμπτοντας τη θέληση των λαών, στη Σύνοδο Κορυφής του 2010 αποφασίστηκε η εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή, αυτή τη φορά όμως υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια, ό,τι δεν πέτυχαν οι ΗΠΑ με άμεσο τρόπο γιατί βρήκαν αντιμέτωπους τους λαούς, το πετυχαίνουν τώρα έμμεσα».

Η προώθηση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» της ΕΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση, «ενισχύει παραπάνω την επιθετικότητα της ΕΕ και τον βρώμικο ρόλο της σε βάρος των λαών», ενώ «την ίδια στιγμή η επέκταση των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, στη Ρουμανία και σε μια σειρά από χώρες που ανήκουν στο λεγόμενο "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη", προλειαίνουν το έδαφος για νέες πολεμικές επιχειρήσεις μέσω της αύξησης της ακτίνας δράσης του ΝΑΤΟ». Κι όλα αυτά, σημειώνει η ΕΕΔΥΕ, «σε περίοδο γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης με τους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστών να οξύνονται».

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι η όλη εξέλιξη είναι προκλητική κι απ' τη σκοπιά του κόστους, αφού σε συνθήκες όπου οι λαοί πεινάνε δίνονται για την επέκταση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» περισσότερα από 20 δισ. ευρώ.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την εναντίωσή της σε κάθε τέτοια προσπάθεια επέκτασης της «αντιπυραυλικής ασπίδας» και όξυνσης της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών οργανισμών αφού δεν θα ωφελήσει σε τίποτα τους λαούς, απεναντίας θα τους αλυσοδέσει ακόμα περισσότερο χειροπόδαρα, στο άρμα του ΝΑΤΟ.

«Καμιά αναμονή - Καμιά επανάπαυση! Εντείνουμε τη δράση μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον κοινό εχθρό των λαών και της ειρήνης», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ