Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΙΑ» - ΠΑΣΟΚ
Διεργασίες για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Στα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της «Ελιάς» φέρονται να καταλήγουν οι συνιστώσες της κίνησης (ΠΑΣΟΚ, κόμμα Λοβέρδου, άλλα σχήματα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας) τις επόμενες μέρες. Γίνεται προσπάθεια να εμφανιστούν ως κοινοί υποψήφιοι και όχι ως προτεινόμενοι ξεχωριστά από κάθε κόμμα ή απόκομμα. Επίσης, φαίνεται να καταλήγουν σε ένα άτυπο «ασυμβίβαστο» για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο: αν κάποιος βουλευτής θέλει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του στο κοινοβούλιο.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε χτες, στην «Ελιά» αποφασίστηκε ομόφωνα η δημιουργία δύο επιτροπών: «Συντονιστική Επιτροπή» που «συζητά και σχεδιάζει όλες τις πολιτικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες της "Ελιάς" μέχρι τις ευρωεκλογές», και «Επιτροπή Τύπου - Επικοινωνίας». Σημειώνεται ότι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της "Ελιάς" μετά τη Συνδιάσκεψή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, θα είναι η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου (ακούγονται ήδη τα ονόματα των Γ. Παγουλάτου, Ν. Μπίστη, Κ. Πιερρακάκη, Θ. Τσίκα, Οδ. Κωνσταντινόπουλου, Ε. Καϊλή, Σ. Ράπτη, Α. Αλ Σάλεχ, Κ. Μπατζελή, Π. Καψή κ.ά.). Επιπλέον, από τις αρχές της επόμενης βδομάδας η «Ελιά» θα έχει τα δικά της γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ, καθώς τριγμοί συνεχίζουν να ταλανίζουν για διάφορους λόγους το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, την παραίτησή του από τη θέση του επιστημονικού διευθυντή του ΙΣΤΑΜΕ υπέβαλε ο Γ. Σιακαντάρης στον πρόεδρο του κόμματος, Ευ. Βενιζέλο. Το τελευταίο διάστημα ο Σιακαντάρης φέρεται να είχε πάρει διακριτικά αποστάσεις από την Χαρ.Τρικούπη, με ενδεικτική την παρουσία του, την περασμένη Δευτέρα, στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία του «προοδευτικού πόλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ