Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΝΕ προς φοιτητές και σπουδαστές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, περιφερειακές - δημοτικές και φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές

Mπροστά στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές, περιφερειακές, τοπικές, φοιτητικές/σπουδαστικές) η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας κυκλοφόρησε μια πολυσέλιδη ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται στους φοιτητές και τους σπουδαστές και τους καλεί να μπουν στον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή τους, να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ, μια πρόταση ριζικά διαφορετική από αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή το σύστημα της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης.

Σχετικά με τα ιδεολογήματα για την ΕΕ, η ΚΝΕ σημειώνει: «Η ΕΕ δεν είναι μια μηχανή που "γεννά" λεφτά και τα μοιράζει μεγαλόκαρδα, όπως μας λένε οι δυνάμεις του συστήματος. Τα λεφτά που δίνει είναι παραγόμενος πλούτος, λεφτά κλεμμένα από τους λαούς, που τα συγκεντρώνει και τα αναδιανέμει μόνο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την ανταγωνιστικότητά τους. Τα κονδύλια που δίνει για ερευνητικά προγράμματα, πηγαίνουν αποκλειστικά για ελεγχόμενη έρευνα με γνώμονα τα κέρδη των μονοπωλίων και όχι τις λαϊκές ανάγκες και το δικαίωμά μας στη δωρεάν και υψηλού επιπέδου επιστημονική μόρφωση.

Εδωσε το διάστημα 2007 - 2012 σε ΑΕΙ - ΤΕΙ για την προώθηση της πρακτικής άσκησης, 24 εκατομμύρια ευρώ. Οι πρακτικάριοι μοιράστηκαν κάτω από 5 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 19 πήγαν για τη διαφήμιση της "επιχειρηματικότητας", δηλαδή σε σεμινάρια με ψέματα ότι αν κάνουμε τη δική μας επιχείρηση θα "πιάσουμε την καλή" ενώ η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων κλείνει από τα χρέη στις τράπεζες και τους φόρους.

Την ίδια στιγμή, η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων μειώνεται, οι εστίες δεν φτάνουν "ούτε για ζήτω", πληρώνουμε για τα πάντα!».

«Οι υπεύθυνοι για την άσχημη κατάσταση στις σπουδές μας, για τα αδιέξοδα που βλέπουμε στο μέλλον μας, έχουν ονοματεπώνυμο: Είναι η πολιτική της ΕΕ που υλοποιείται από όλων των ειδών τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων!», υπογραμμίζει η Οργάνωση.

«Να πάρουν απάντηση και να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις τους ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές. Στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στο μέλλον μας (...)

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη" (...) Κοροϊδεύει με το επιχείρημα ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει είτε με αλλαγή κάποιων κυβερνήσεων, είτε με διαπραγματεύσεις, είτε με τάχα καλύτερες συμμαχίες (...) Αποδέχεται το χρέος και καλεί το λαό να πληρώσει μέρος του. Αποδέχεται τις δανειακές συμβάσεις και τις δεσμεύσεις τους. Γι' αυτό πρέπει να πάρουν απάντηση οι δυνάμεις τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που μιλούν για "αντίθεση στο πανεπιστήμιο του μνημονίου" αθωώνοντας την πολιτική της ΕΕ που είναι μνημόνιο διαρκείας», τονίζει η ΚΝΕ, ενώ προσθέτει ότι απάντηση πρέπει να πάρουν και οι ομάδες της ΕΑΑΚ, που είναι συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ