Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες επέμβασης της ΕΕ

Εντείνονται οι προετοιμασίες της ΕΕ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με πρόσχημα εμφύλιες συρράξεις που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν.

Οπως δήλωσε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα, υπήρξε απόφαση να κληθούν τα κράτη - μέλη να συνεισφέρουν με «περισσότερες δυνάμεις». «Υπήρξε μια διάθεση ανταπόκρισης από τα κράτη - μέλη, δεν υπήρξε ακόμη κάτι συγκεκριμένο, αλλά ο κοινός παρονομαστής στη συζήτηση ήταν ότι θα επιδιωχτεί μεγαλύτερη συμμετοχή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ» πρόσθεσε.

Στην πολύπαθη αφρικανική χώρα, στη ζώνη της υποσαχάριας Αφρικής όπου ευρωενωσιακά μονοπώλια διατηρούν μεγάλα συμφέροντα, ειδικά στον ενεργειακό τομέα, επιχειρούν ήδη εκατοντάδες Γάλλοι στρατιώτες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει το στρατηγείο στη Λάρισα προκειμένου να λειτουργήσει ως κέντρο επιχειρήσεων της αποστολής. Επιτελάρχης εκεί ορίστηκε Ελληνας ταξίαρχος, επιπλέον έχουν αποσπαστεί για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της επιχείρησης περίπου πενήντα Ελληνες επιτελείς. Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε και τον κινητό κόμβο επικοινωνιών του στρατηγείου, να μεταφερθεί στην ΚΑΔ για να εξασφαλιστούν οι επικοινωνίες των εκεί ευρωενωσιακών δυνάμεων με το κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ