Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταψήφισαν τον αντιλαϊκό και φορομπηχτικό απολογισμό

Από συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Από συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Τον οικονομικό απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2013 καταψήφισαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Κατάγγειλαν ότι στον οικονομικό απολογισμό αντανακλώνται οι αντιλαϊκές αποφάσεις που ελήφθησαν από την πλειοψηφία της Περιφέρειας και υλοποιήθηκαν από αυτή στη διάρκεια του 2013.

Η Περιφέρεια, είπαν, περηφανεύεται ότι έχει πλεόνασμα τη στιγμή που το κράτος δίνει ξεροκόμματα στις αδήριτες και πιεστικές ανάγκες του λαού της Αττικής, όταν καταργούνται νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, όταν η απόφαση για να δοθούν 350.000 ευρώ για τις ανάγκες των εργαζομένων και των νέων στο Πέραμα δεν έχει υλοποιηθεί, όταν δεν έχει καν συζητηθεί το θέμα που πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον περασμένο Δεκέμβρη για μείωση των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ της Αττικής.

Στάθηκαν στο ότι το 57% των εσόδων (αφαιρούμενων των επιχορηγήσεων προς τρίτους και των τόκων) προέρχεται από τέλη, πρόστιμα και παράβολα, αποδεικνύοντας το φορομπηχτικό χαρακτήρα του πλεονάσματος και επισήμαναν ότι προέκυψε από ανεκτέλεστα έργα και αποφάσεις, από δομές που υπολειτουργούν και από το «αίμα» του κόσμου, όπως το κρατικό πλεόνασμα που προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Αντί, λοιπόν, τα χρήματα αυτά να έχουν δοθεί για κάλυψη κοινωνικών αναγκών χρησιμοποιούνται ως προπαγάνδιση χρηστής οικονομικής διαχείρισης.

Ανέδειξαν, ειδικότερα, την καθυστέρηση της Διοίκησης σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για οικονομική στήριξη των κατοίκων του Περάματος, μία απόφαση που έχει παρθεί από τον περασμένο Οκτώβρη. Οπως τόνισαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ, η απόφαση είχε διπλό σκέλος, δηλαδή τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας προς κοινωνικές ομάδες της περιοχής με χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας αλλά και προς την κυβέρνηση. Ειδικότερα υπενθύμισαν πως ως προς το δεύτερο σκέλος, οι παρεμβάσεις έπρεπε να είναι η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το σφράγισμα των βιβλιαρίων των ανέργων, χωρίς καμία προϋπόθεση, αλλά και η παράταση του επιδόματος προς τους ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

Για τη δημιουργία πολυκέντρου τύπου «Mall» στο παλιό εργοστάσιο του «Μουζάκη» στη Λ. Κηφισού, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ υποστήριξαν πως στόχος είναι η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και πως η κατασκευή του θα φέρει αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες, έκρηξη ενοικίων και δημοτικών τελών, πλήττοντας έτσι και τους κατοίκους της περιοχής αλλά και κατά πολύ περισσότερο τους μικρούς επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής καθώς θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες κόσμο από τα μικρομάγαζα της περιοχής του 4ου Διαμερίσματος της Αθήνας. Μάλιστα, χαρακτήρισαν αστείο το επιχείρημα του επενδυτή περί 1.600 θέσεων εργασίας στη λειτουργία του τονίζοντας πως όπως είναι σήμερα οι εργασιακές σχέσεις, όταν το επτάωρο μπορεί να γίνει ωριαίο, δίωρο ή τετράωρο, οι 100 θέσεις εργασίας μπορούν να γίνουν 800 ή και 1.000.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε για συζήτηση και το θέμα της επικείμενης μεταφοράς των Προσφυγικών πολυκατοικιών στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ υποστήριξαν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος της εκχώρησης σε «επενδυτές» και της αξιοποίησής τους στο πλαίσιο των λεγόμενων «αστικών αναπλάσεων». Είπαν πως η ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι τυχαία και στάθηκαν στους αγώνες των κατοίκων για τη σωτηρία και ανάπλαση των Προσφυγικών από το Δήμο Αθηναίων καθώς αποτελούν πολύτιμο στοιχείο ιστορικής μνήμης αφού φέρουν στους τοίχους τους σφαίρες των μαχών του Δεκέμβρη του '44 και αποτελούν ζωντανή μαρτυρία για τους μαχητές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που πολέμησαν ενάντια στην αστική τάξη και τον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό. Ζήτησαν ο χώρος να παραμείνει δημόσιος, οι πολυκατοικίες να ανακαινιστούν και να αναβαθμιστούν και συγκεκριμένα δύο κτίρια να δοθούν για δωρεάν φιλοξενία των συγγενών των καρκινοπαθών οι οποίοι υποβάλλονται σε μακροχρόνιες θεραπείες, ένα να γίνει Μουσείο Προσφύγων της Μικράς Ασίας για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τα υπόλοιπα κτίρια να παραχωρηθούν για κάλυψη κοινωνικών αναγκών και όχι στην επιχειρηματική δράση. Τελικά, ο περιφερειάρχης Αττικής πρότεινε την αγορά των πολυκατοικιών με χρήματα από το αποθεματικό της Περιφέρειας, μια κίνηση που αποτελεί ανέξοδο προεκλογικό πυροτέχνημα το οποίο ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να υλοποιήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ