Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΡΗΤΗ
Οχι στο ξεπούλημα των αεροδρομίων στα μονοπώλια

Περιοδείες στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων πραγματοποίησαν κλιμάκια της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δήμοι και περιφέρεια δεν διαφωνούν επί της ουσίας με την ιδιωτικοποίηση, απλά ζητούν ανταποδοτικά οφέλη στο πλαίσιο της λειτουργίας τους ως επιχειρήσεις, υπογράμμισαν τα κλιμάκια της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ
Δήμοι και περιφέρεια δεν διαφωνούν επί της ουσίας με την ιδιωτικοποίηση, απλά ζητούν ανταποδοτικά οφέλη στο πλαίσιο της λειτουργίας τους ως επιχειρήσεις, υπογράμμισαν τα κλιμάκια της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ
Τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων επισκέφτηκαν την Πέμπτη κλιμάκια της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, με επικεφαλής στο πρώτο τον Σ. Βασιλειάδη, γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και τον Μ. Κασαπάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο και στο δεύτερο τους Στ. Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Α. Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Στο Ηράκλειο τα στελέχη του ΚΚΕ συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, ενώ συναντήθηκαν και με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων της ΥΠΑ-ΚΑΗΚ. Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενιαίου αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης - κεφαλαίου, καθώς και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις τριπλές εκλογές του Μάη, του μόνου κόμματος που είναι ουσιαστικά αντίθετο στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, καθώς και στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο Δημόσιο. Τονίστηκε η ανάγκη κάλυψης των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο - πλήρους απασχόλησης προσωπικό, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην ασφάλεια του αεροδρομίου και εντατικοποιούν τις συνθήκες δουλειάς του υπάρχοντος προσωπικού.

Ακόμα, τα στελέχη του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στις ευθύνες των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και υπερψήφισαν στην Ευρωβουλή την πολιτική η οποία έχει απελευθερώσει τις αερομεταφορές και έχει οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, μέσω της ένταξης του εναέριου χώρου της χώρας στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (ΕΕΟ) και τις αντίστοιχες διατάξεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και της ασφάλειας των πτήσεων.

Ακόμα αναδείχθηκαν οι ευθύνες των τοπικών αρχών (περιφέρειας και δήμων) σχετικά με την επαναδημοπράτηση κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελίου το οποίο θα παραδοθεί σε μονοπωλιακούς ομίλους. Δήμοι και περιφέρεια δεν διαφωνούν επί της ουσίας με την ιδιωτικοποίηση, απλά ζητούν ανταποδοτικά οφέλη στο πλαίσιο της λειτουργίας τους ως επιχειρήσεις.

Τέλος, τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων να μην ιδιωτικοποιηθεί κανένα αεροδρόμιο, η ΥΠΑ να παραμείνει ενιαία και δημόσια υπηρεσία με όλες τις αρμοδιότητές της για την ίδρυση, την οργάνωση, τη λειτουργία και την εκμετάλλευση των αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένης της αεροναυτιλίας και του αεροδρομίου των Σπάτων. Ενταγμένη σε ένα δημόσιο φορέα αερομεταφορών για την ασφαλή, συχνή, οικονομική και ποιοτική μεταφορά. Ο ελληνικός εναέριος χώρος να μην καταστεί μέρος του ενιαίου εναέριου χώρου της ΕΕ, αλλά να παραμείνει στην αποκλειστική κυριότητα του ελληνικού κράτους.

Στο αεροδρόμιο των Χανίων

Στη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Χανίων, ο Στέλιος Ορφανός επισήμανε για άλλη μια φορά τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στο προκλητικό ξεπούλημα του αεροδρομίου στα μονοπώλια και δήλωσε: «Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων καθώς και των άλλων αεροδρομίων και δημόσιων υποδομών της χώρας γίνεται με τις ευλογίες της ΕΕ, της ΕΕ που στηρίζουν όλα τα κόμματα, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ κλπ. και οι τοπικοί τους εκφραστές. Και ας βγαίνουν σήμερα στα κεραμίδια όλοι αυτοί ότι τάχα μου είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου. Το ξεπούλημα του αεροδρομίου προσφέρεται πρώτα απ' όλα για να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα οι εργαζόμενοι, για να δουν καθαρά ποιος είναι μαζί τους και ποιος είναι απέναντι, να επιλέξουν με ποιον να πάνε και ποιον να αφήσουν.

Το ΚΚΕ αποκάλυψε το ρόλο της ΕΕ και την πολεμά με συνέπεια χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ότι χωρίς ρήξη με την ΕΕ μπορεί να υπάρχουν φιλολαϊκές εξελίξεις. Δεν ψήφισε καμιά αντεργατική νομοθεσία, καμιά στρατηγική ή επιμέρους κατεύθυνση της ΕΕ, όπως έκαναν όλα τα άλλα κόμματα. Δε δεσμεύεται από καμιά αντιλαϊκή επιλογή».

Ο Αλ. Μαρινάκης πρόσθεσε: «Δεν αρκούν οι δηλώσεις στα ΜΜΕ και τα υπομνήματα στα υπουργεία. Χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός του χανιώτικου λαού μαζί με φορείς, σωματεία, αγροτικούς συλλόγους κλπ. Χρειαζόμαστε Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές που να αναδεικνύουν και να παλεύουν για τα πραγματικά προβλήματα του λαού και όχι χειροκροτητές των μεγάλων επιχειρήσεων. Τέτοιες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές χρειάζονται, μπροστάρηδες του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ