Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χυδαίος και πρωτόγονος αντικομμουνισμός

Σε ωμό, χυδαίο και πρωτόγονο αντικομμουνισμό καταφεύγει η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι τσάκισμα λαϊκών δικαιωμάτων και εξυπηρέτηση μονοπωλιακών συμφερόντων πάνε χέρι - χέρι με την επίθεση στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και την Ιστορία του. Πρωταγωνιστές στο τελευταίο τέτοιο «επεισόδιο» στελέχη της ΝΔ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, αναφερόμενος στα γεγονότα της Ουκρανίας και τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της θυμήθηκε τις ...«σφαγές» του Σάλιν!

Μέλος μιας κυβέρνησης ο Γεροντόπουλος, που συνδιαλέγεται με τη νέα του Κιέβου, αυτή όπου μετέχουν ναζιστικές και εθνικιστικές δυνάμεις, είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», σχετικά με τους ομογενείς της Ουκρανίας: «Πιστεύω ότι οι Ελληνες αισθάνονται ασφαλείς. Πρόκειται για πάνω από 110.000 Ελληνες, οι οποίοι, από την πρώτη στιγμή, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο (...) Οι ομογένειες της Ουκρανίας, της Κριμαίας και της ευρύτερης περιοχής είναι από τις σημαντικές, διότι είναι από τις αρχαιότερες παρουσίες του ελληνικού στοιχείου. Και σήμερα, παρ' όλες τις διώξεις, παρ' όλα τα εγκλήματα που έγιναν από τον Στάλιν στους Ελληνες εκεί -χιλιάδες Ελληνες σφαγιάσθηκαν τη δεκαετία του '30-, αυτή η μειονότητα θεωρείται από τις πιο "ζωντανές...

Σε συντονισμό με τα παραπάνω, άλλο ένα στέλεχος της ΝΔ, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5» και ερωτηθείς εάν θα χαρακτήριζε τον εαυτό του αντικομμουνιστή είπε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω». Συμπλήρωσε ότι οι «κομμουνιστικές ιδεοληψίες, που δεν έχουν επιτυχή εφαρμογή πουθενά, έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα». Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε αν επιτρέπεται να είναι κάποιος κομμουνιστής απάντησε: «Επειδή επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατί δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος αντικομμουνιστής;».

Κι αφού τα 2 στελέχη της κυβέρνησης ανέσυραν ό,τι πιο σάπιο από τα χαλκεία της CIA και τα λοιπά εργαστήρια ψευδολογίας της αστικής τάξης, στο ίδιο πλαίσιο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και απ' αφορμή των πολυδιαφημισμένων ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας, ο Κ. Γεροντόπουλος έσπευσε να τάξει στο λαό λαγούς με πετραχήλια: «Μπορούμε από τα θέματα Ενέργειας να έχουμε σε βάθος τριακονταετίας κέρδη που θα ξεπερνούν τα 150 δισ. ευρώ. Θα είναι και μεγαλύτερο το όφελος για την Ελλάδα. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα εξασφαλίσουμε» είπε χαρακτηριστικά, αποσιωπώντας φυσικά ποιος θα καρπωθεί αυτόν τον πλούτο, το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη σε συνεννοήσεις με μονοπώλια.

Μην μπορώντας να αποκρύψει τις οξυμένες ενδοαστικές αντιθέσεις που εκδηλώνονται σε αυτό το ζήτημα και αφορούν, μεταξύ άλλων, το θέμα χάραξης ΑΟΖ καθώς κάθε αστικό κράτος διεκδικεί μεγαλύτερη ζώνη εκμετάλλευσης για το ίδιο σημειώνει: «Γίνονται προσπάθειες και με την Αίγυπτο και με τη Λιβύη να βρεθούν λύσεις, όπως επίσης και με την Ιταλία και την Αλβανία. Η Ελλάδα προσπαθεί σε όλα τα επίπεδα να κάνει το λογικό με βάση το νόμο και το Διεθνές Δίκαιο. Να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας, χωρίς να προσπαθούμε να "ρίξουμε" κανέναν άλλο. Εχουμε όλοι να κερδίσουμε από αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ